SCHOOLBOND WACHT DUBBEL JUBILEUMJAAR

Het Schoolbondseizoen 2014-2015 kondig zich aan als een dubbel jubileumjaar. Het toneelgezelschap bestaat 120 jaar en beschikt sinds 20 jaar over een eigen theaterzaal. In het vooruitzicht van het nieuwe seizoen werd het theater grondig opgefrist. Er staan ook enkele bijzondere activiteiten op het programma, zoals blijkt uit de toelichting door Anne Meewis.

Op 20 september heeft een groot openingsfeest plaats in aanwezigheid van het stadsbestuur, de leden, regisseurs, vertegenwoordigers van bevriende gezelschappen en al wei iets voor de Schoolbond betekend heeft. Op 8 en 9 november volgt telkens van 13 tot 18 uur een opendeurweekend. Alle openbare en privé ruimtes worden opengesteld voor het grote publiek. Tevens wordt een film over 120 jaar Schoolbondleven geschenen. Bij deze gelegenheid worden ook, enkele gadgets te koop aangeboden, w.o. een rijk geïllustreerd magazine. Bij het einde van het seizoen volgt in de periode mei-juni 2015 een gepast slotevenement.

Nar goede gewoonte heeft de Schoolbond weer vier smaakmakende producties op het getouw staan. Tevens heeft een tentoonstelling plaats, waarvan de inhoud wisselt in functie van het opgevoerde stuk. Van 26 september tot 10 oktober wordt het stuk ‘Zondag Vaderdag’ opgevoerd. Deze fijne komedie werd gekozen door Herman Alaers, die zijn 50-jarig toneeljubileum viert en zal gehuldigd worden.

Van 21 november tot 13 december volgt ’39 Steps’, de theaterbewerking van de beroemde suspensfilm van Alfred Hitchcock. De derde productie ‘Knap Gedaan’ belooft van 27 februari tot 14 maart voor een reeks boeiende toneelavonden te zorgen. Het betekent meteen het debuut als regisseur van voorzitter Jan Hendrickx jr. Als bekroning van het jubileumseizoen volgt van 24 april tot 17 mei naar aloude Schoolbondtraditie de revue ‘Boenk-er-nog-is Oep’. Einde januari 2015 staan ook nog twee benefietvoorstellingen van de improvisatieshow ‘Januari 32’ op het programma, ten voordele van het jeugdtoneelkamp.

Begindatum: 
donderdag, 21 augustus, 2014
Einddatum: 
donderdag, 21 augustus, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK