SCHOOLBOND START NIEUW SEIZOEN MET NAIEVE ZUSTER AGNES

Na twee moeilijke jaren kijkt het gezelschap van de Schoolbond vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. Op de planning staan zelfs zes in plaats van de vertrouwde vier voorstellingen. Om te voldoen aan de coronamaatregelen werden zowel in de zaal als in het foyer op het vlak van ventilatie belangrijke investeringen gedaan.

Het seizoen 2021-2022 wordt vanaf 17 september ingezet met het stuk ‘Agnes van God’ van John Pielmeier. In een regie van Herman Boets wordt het verhaal gebracht van de jonge, naïeve kloosterzuster Agnes, die verdacht wordt van moord op haar pasgeboren baby. Ze leeft in totale onwetendheid over de verwekking, de zwangerschap, de geboorte en de dood van haar kind. Moeder overste wil dit alles graag in de doofpot houden, maar een gerechtspsychiater krijgt de opdracht om een verklaring te vinden voor deze raadselachtige zaak en graaft diep in de geest van Agnes. In dit spannend ontrafelingsdrama staat het wetenschappelijk denken in sterk contrast met het onverzettelijk geloof. Het verhaal wordt tot leven gebracht door An Van Dessel, Kizzy Van Asch en Saartje Arras. De begeleidende muziek wordt ingezongen door Danny Van Hoof. Voorstellingen hebben plaats op 17, 18, 24, 25 en 28 september en op 1 en 2 oktober om 20 uur, eveneens op 26 september om 15 uur. Tickets kosten 12,50 euro en 11 euro voor wie recht heeft op korting. 

Later dit seizoen volgen nog: ‘Amateurs’ (november-december), ‘Het Eerste Mirakel van Kindeke Jezus’ (december), ‘Kunst’ (januari-februari 2022), ‘Harold en Maude’ (maart 2022) en ‘Scap!’ (april-mei 2022). Een seizoenkaart voor de zes voorstellingen kost 60 euro (in plaats van 75 euro). Studenten, -18-jarigen, 60-plussers en houders van een Uit-Pas genieten een korting van 1,50 euro indien ze vooraf betalen. Momenteel is de Schoolbond op zoek naar medewerkers voor de decors, de techniek (licht en geluid) en het foyer. Voor meer info zie www.schoolbond.be.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 7 september, 2021
Einddatum: 
dinsdag, 7 september, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK