SCHAEPSHOOFDEN GEVEN ROS BEIAARD FLINK DUWTJE

De leden van de Sociëteit van de Schaepshoofden hebben een bedrag van 5.000 euro geschonken voor de ‘remake’ van het Ros Beiaard. In het kader van de Gummarusfeesten, die slechts om de 25 jaar worden georganiseerd, zal het in 2015 samen met de historische reuzentrein door de straten van de binnenstad trekken.

De schapenrace van 14 september op de Grote Markt kenden een overweldigend succes. Voorzitter Marc Stubbe dankte dan ook iedereen die een aandeel had in dit succes. Hij vernoemde de drumband K.O.O.S., de Lierse Keersters, de Heren van Lier, het buurtcomité Het Looks, de Gesellen van ’t Groot Volk, de Bakkersbond van Lier, Bierke Plezierke, de Rotary, JCI, cartoonist Dirk Van der Auwera, de stad Lier voor de logistieke ondersteuning, de deelnemers aan de race en voorzeker de herders. Een bijzondere vermelding kreeg Carl Arras, die een mooie film van het hele gebeuren maakte en bedacht werd met een fles champagne. Zoals eerder aangekondigd werd steun verleend aan 3 goede doelen. Zo werden de atleten en de begeleiders  van het team van Litouwen in het kader van de Special Olympics in het Spui ontvangen en getrakteerd op frieten met stoofvlees. Steun werd ook verleend aan de 6-jarige Audrey Van Bergen, die als gevolg van een bloedvergiftiging haar handjes en onderbeentjes verloor. Tenslotte ging liefst 5.000 euro naar de ‘remake’ van het Ros Beiaard.

Schepen Rik Verwaest sprak de hoop uit dat de schapenrace volgend jaar zou herhaald worden. Het is een ludiek, grappig, laagdrempelig en spannend evenement, dat van de stad geen grote inspanningen vereist. Namens de Gesellen van ’t Groot Volk dankte Luk Ceulemans de Schaepshoofden voor de milde bijdrage. Hij schetste de historiek van de reuzenfamilie en van de ommegang, die destijds samen met de processie uitging. Van de in het totaal 1.030 figuranten, heeft zich al een vierde aangemeld. Het totale budget voor de Sint-Gummarusfeesten en het Ros Beiaard bedraagt 323.000 euro. Om de straten te versieren worden 2.000 vlaggen gemaakt, die voor 10 euro te koop worden gesteld.

Begindatum: 
woensdag, 19 november, 2014
Einddatum: 
woensdag, 19 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK