SC LISP 1 VIERT 100-JARIG BESTAAN

In aanwezigheid van teammanager Roel Rymen, verantwoordelijke jeugdwerking Dirk Gyselinckx, een delegatie van het Suppoortersverbond en afgevaardigden van bevriende supportersclubs, had in het stadion de viering plaats van het honderdjarig bestaan van Supportersclub Lisp 1. In zijn gelegenheidstoespraak overliep secretaris Paul Jacobs de geschiedenis en de werking van de jubilerende supportersclub.

Supportersclub Lisp 1 is de oudste nog bestaande supportersclub van geel-zwart. De club werd opgericht in 1921 in café ‘De Slimme’ op het Lisp. Tot de stichters behoorden o.m. Louis Winkelmans en Jan Van Hooff, die nadien nog medestichter was van het Supportersverbond (1924) en van de Nationale Supporters Federatie (1957). De club telt vandaag 60 leden en vindt al 25 jaar lang een onderkomen in café ‘The Lord’ aan het Renaat Veremansplein, bij Dianne Stommels en Dirk Celis. Het bestuur is samengesteld uit voorzitter Marie-Josée Caethoven, ondervoorzitter Sabrina Stommels, secretaris Paul Jacos en penningmeester Dirk Celis. De leden kunnen deelnemen aan tal van activiteiten zoals de nieuwjaarsreceptie, een barbecue, een mosselfeest en een quizavond. Het geplande bezoek aan een kerstmarkt in Duitsland, moest al het tweede jaar afgelast worden omwille van corona. Samen met Supportersclub De Tinusvrienden, die hetzelfde lokaal delen, worden de uitwedstrijden bijgewoond. De ‘thuisblijvers’ volgen deze matchen in het lokaal samen op TV.

Spreker had een uitgebreid dankwoord in petto voor Luc Van Thillo, Herwig en Stefan Van Lommel, Yorick Toreele, Roel Rymen, Katrien De Ceulaer, Roel Peeters, de stewards, de Yellow Black Ladies en de vele vrijwillige medewerkers. Namens het Supportersverbond maakte ondervoorzitter Kris Wouters de felicitaties over en overhandigde hij een passende attentie. Roel Rymen en Dirk Gyselinckx ontvingen een jubileum T-shirt. Roel Rymen benadrukte dat het de betrachting is om via de weg van de geleidelijkheid de vroegere luister te herwinnen en Dirk Gyselinckx – die na een verblijf bij RSC Anderlecht en in het buitenland – naar geel-zwart terugkeerde, beklemtoonde dat de ruime en trouwe achterban de kracht van Lierse uitmaakt.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 25 november, 2021
Einddatum: 
donderdag, 25 november, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK