SAMENWERKING TUSSEN OCMW-LIER EN GEMEENTE NIJLEN

Op het grondgebied van de gemeente Nijlen bevinden zich twee binnengebieden die de gemeente wil ontwikkelen als woonwijk en recreatiegebied. Enkele percelen van het gebied zijn eigendom van het OCMW-Lier. Momenteel worden door de Veraboys en KFC Nijlen enkele percelen gebruikt als voetbalterrein.

In het masterplan voor het gebied worden twee aspecten gekoppeld: het inpassen van bijkomend woonaanbod in de binnengebieden en het hervestigen van de aanwezige sportinfrastructuur. Het project kreeg zodoende de naam WOON-BAL. Het gebied WOON-BAL grenst in het oosten aan de Molenstraat, in het zuiden aan de Kesselsesteenweg en de Goorstraat, in het westen aan de Loze Bareel en in het noorden aan de spoorweg Lier-Herentals. De twee sites bevinden zich binnen dit gebied. Voor de ontwikkeling van dit project slaan het OCMW-Lier en de gemeente Nijlen de handen in elkaar.

De gronden die bestemd zijn als recreatiegebied en eigendom zijn van het OCMW worden voor 660.000 euro verkocht aan de gemeente Nijlen.  Daarnaast gaan het OCMW-Lier en de gemeente Nijlen een samenwerkingsovereenkomst aan voor de ontwikkeling van het woonuitbreidingsgebied. Het masterplan voorziet 151 woongelegenheden, opgedeeld in 9 woonvelden. Op het deel van het OCMW-Lier worden ongeveer 100 woonéénheden voorzien. De OCMW-raad geeft een formeel mandaat aan Solag – het Stedelijk ontwikkelingsbedrijf Lier – Autonoom Gemeentebedrijf – om mee de belangen van het OCMW te behartigen

Tekst: Herman De Belder

Foto: Google Earth

Begindatum: 
donderdag, 23 maart, 2017
Einddatum: 
donderdag, 23 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK