SAMEN MET PRO MUSICA OP DE ORIENT-EXPRESS

Op zondag 19 maart reist Pro Musica samen met Toon Fret en Veronika Iltchenko van Parijs naar Istanbul aan boord van de legendarische Orient-Express. Onderweg wordt muziek uitgevoerd van Claude Debussy (Chansons de Bilitis), Béla Bartok (Suite Paysanne Hongroise), Joseph Jongen (Danse Lente), Arno Babadjanian (Ex Promptu) en Georges Enesco (Cantabile et Presto).

Toon Fret is ongetwijfeld één van de meest begenadigde fluitisten met een kleurenpalet en een repertoirekennis waaraan weinigen kunnen tippen. Met pianiste Veronika Iltchenko deelt hij de passie voor muziek, kunst, literatuur en cultuurgeschiedenis. Samen brengen ze muziek uit de historische steden die werden aangedaan door de Orient Express, de beroemde luxetrein van de Belgische Compagnie Internationale des Wagons—Lits, die van Parijs naar Istanbul reed. Het was de droom van de Belgische ingenieur Georges Nagelmackers om met de Orient Express de mooiste steden in Europa met elkaar te verbinden.

Langs dit historisch traject nemen Toon Fret en Veronika Iltchenko de aanwezigen mee naar een periode waarin niets onmogelijk was. Een tijd waarin élégance en stijlvolle luxe belangrijk waren en het vakmanschap van edelsmeden, meubelmakers, grafici en andere kunstenaars hoog stond aangeschreven. Wie de muzikale reis wil meemaken, stapt om 11 uur aan boord van de Jezuïetenkerk te bereiken via de Gasthuisvest 50. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop en 17 euro aan de kassa. Ze zijn te bekomen via 0477-57 53 95, 0478-95 44 90 of info@promusicalier.be.

Foto: Pro Musica 

Begindatum: 
zondag, 19 maart, 2017
Einddatum: 
zondag, 19 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK