SAMEN INBURGEREN IN LIER ZOEKT NOG 5 BUDDY'S

De afgelopen jaren sloten een 200-tal volwassenen uit landen als Congo, Turkije, Portugal, Palestina, Syrië, Irak, Rusland, Afghanistan, Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Marokko, Ivoorkust, Pakistan, Azerbeidzjan,  …,  samen met hun kinderen vriendschapsbanden met zo’n 160 deelnemende Lierenaars. Vele vriendschappen blijven na afloop bestaan.

‘We zijn fier op Samen Inburgeren in Lier’, zegt schepen Annemie Goris. ‘Het is een project dat ervoor zorgt dat mensen buiten de schoolmuren verder werken aan de kennis van het Nederlands en een netwerk opbouwen Lier. Ook voor de buddy’s is het een boeiend avontuur.’

Bij Samen Inburgeren wordt een Lierenaar buddy van mensen die zich vanuit het buitenland hier zijn komen vestigen. Het duo gaat samen op stap, spreekt samen Nederlands en leert elkaars leefwereld kennen. Ze kiezen zelf wat ze doen en hoe vaak ze afspreken.

Omwille van de coronacrisis kon het project de afgelopen twee jaar niet worden georganiseerd. Het was uitkijken naar de heropstart. Voor de nieuwe reeks slaan stad en OCMW Lier en vzw Mondiale Werken de handen in mekaar. De vraag van de inburgeraars is zo groot dat we nog extra buddy’s zoeken.

Schepen Annemie Goris: ‘Zonder buddy’s hebben we geen project. We zoeken dus vrijwilligers die bereid zijn om inburgeraars gedurende zes maanden geregeld te ontmoeten. Je kan ook meedoen als koppel of als gezin. Ik doe een warme oproep aan onze Lierenaars om zich kandidaat te stellen’.

Herman, Francine, Hanna en Klodine getuigen alvast over hun ervaring en waarom zij het project aanraden. Bekijk het filmpje op de website van de stad Lier Samen inburgeren | Stad Lier.

Ben jij een enthousiaste Lierenaar die graag nieuwe mensen leert kennen en nieuwkomers helpt bij hun integratie? Laat het ons dan weten!

Info en inschrijven:

sameninburgeren.lier@gmail.com

0496 71 19 61

Verantwoordelijk: schepen Annemie Goris.

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 5 mei, 2022
Einddatum: 
donderdag, 5 mei, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK