RUSSISCHE MUZIEK BIJ PRO MUSICA

Concertvereniging Pro Musica zet het nieuwe jaar feestelijk in met Russische muziek van Prokofiev en Borodin. Hun werk wordt met vakkennis en passie uitgevoerd door het Malibran Quartet, dat iets heeft met Russische muziek. De eerste violiste, Tatiana Samouil, is trouwens afkomstig uit Sint-Petersburg. Naast het Elisabeth Concours was ze ook laureate van de Tchaikovski wedstrijd in Moskou. Het Russische is dus haar biotoop en deze passie heeft ze overgebracht op haar collega’s.

In Lier wordt een selectie uit het Russische strijkkwartetrepertoire uitgevoerd. De altijd humoristische Sergej Prokofiev is in zijn tweede strijkkwartet bijzonder lyrisch. Hij zal de toehoorders verleiden met meeslepende oosterse thema’s en hen verbazen met de imitatie van percussie-instrumenten. Daarnaast wordt werk uitgevoerd van Alexander Borodin, één van de grootste Russische componisten die zich eveneens op de volksmuziek inspireerde en in het dagelijkse leven chemicus was.

Pro Musica geniet het privilege om het Malibran Quartet in residentie te hebben. Dit strijkkwartet ontstond in 2008 in de Muntschouwburg. Het ontleent zijn naam aan de legendarische operadiva Maria Malibran die leefde van 1808 tot 1836. Het Malibran Quartet heeft sinds de oprichting een indrukwekkende internationale carrière opgebouwd. Al drie seizoenen betoveren ze het Pro Musica publiek met hun boeiend kleurenspel en hun schitterende vertolkingen. Het kwartet wordt gevormd door Tatiana Samouil, Aki Saulière, Tony Nys en Justus Grimm.

Het concert heeft plaats op zondag 5 februari om 11 uur in cultuurcentrum Vredeberg, Vredebergstraat 12. Kaarten kosten 15 euro in voorverkoop en 17 euro aan de kassa. Wie jonger is  dan 18 jaar betaalt 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Reserveren kan via 0478-95 44 90 of info@promusicalier.be.

Foto: Pro Musica

 

 

Begindatum: 
zondag, 5 februari, 2017
Einddatum: 
zondag, 5 februari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK