RUIME BELANGSTELLING VOOR PAASBRUNCH OPEN VLD LIER-KONINGSHOOIKT

In aanwezigheid van tal van mandatarissen, lokale en regionale kandidaten voor de verkiezingen van 25 mei aanstaande, leden en sympathisanten, had in restaurant ‘Zuid-West’ de sfeervolle paasbrunch van de Open VLD Lier-Koningshooikt plaats. De talrijke aanwezigen werden verwelkomd door voorzitter Jan Pen en toegesproken door Marleen Vanderpoorten en Bart Somers. Het centrale thema vormden uiteraard de nakende verkiezingen.

Voorzitter Dr. Jan Pen blikte in zijn welkomstwoord vooruit naar 25 mei. De verkiezingen kondigen zich volgens spreker als zeer belangrijk aan en lijken de richting uit te gaan van een polarisatie tussen link s en rechts. Hij formuleerde enkele persoonlijke verwachtingen en wees op het belang van een duidelijke vooruitgang voor de partij. Hij hoopte dan ook op een goed resultaat.

Vlaams parlementslid Marleren Vanderpoorten kondigde nogmaals aan dat het moment gekomen is om de fakkel door te geven aan de nieuwe generatie. Zij wenst zich in eerste instantie te concentreren op haar lokale verantwoordelijkheden en het OCMW om te vormen tot een moderne organisatie. Zij dankte de partij voor de kansen die haar werden geboden en kan met voldoening terugblikken op een mooie politieke loopbaan. Vervolgens stelde ze de Lierse kandidaten voor de verkiezingen van 25 mei voor: Walter Grootaers (3de plaats kamerlijst), Christel Van den Plas (18de plaats kamerlijst), Sabine Leyzen (5de plaats opvolgers kamerlijst) en Marleen Vanderpoorten (16de plaats opvolgers Vlaams Parlement). Ook andere aanwezige kandidaten voor de diverse liberale lijsten werden in ‘the picture’ gezet. Dit was o.m. het geval voor Annemie Turtelboom, Bart Somers, Peter Gysbrechts, Martien Taelman en Jo De Ro.

Het orgelpunt werd geplaatst door Bart Somers, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. Hij benadrukte de eigenheid en het unieke karakter van de liberale partij, die zich duidelijk onderscheidt van de andere partijen. De liberalen geloven in de kracht van het individu, de vooruitgang en de vrijheid. In een tijd van veranderingen en onzekerheid, gaat prioritaire aandacht uit naar het economische herstel. Op federaal vlak verwees hij naar de verwezenlijkingen van de liberale ministers. In Vlaanderen – waar de liberalen geen deel uitmaken van de regering – blijven de problemen aanslepen. Het komt er op aan Vlaanderen opnieuw in beweging te krijgen. Hij deed een warme oproep aan het adres van  de militanten om het liberale ideeën goed met fierheid uit te dragen.

 

Met de overhandiging van geschenken aan Marleen Vanderpoorten en Bart Somers werd het officiële gedeelte afgesloten en werd de paasbrunch in een gemoedelijke sfeer verder gezet.

Begindatum: 
woensdag, 23 april, 2014
Einddatum: 
woensdag, 23 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK