RUIME BELANGSTELLING VOOR 32ste PALLIETERJOGGING

Mooi weer, tal van deelnemers, veel toeschouwers en een prima organisatie, dat waren de ingrediënten die van de 32ste Pallieterjogging weer een opvallend succes maakten. De sportieve namiddag met start en aankomst op het Zimmerplein, werd ingezet met de traditionele kinderloop over een afstand van 700 meter langs en doorheen het stadspark. Alle jonge deelnemers waren na afloop bijzonder fier met de behaalde medaille.

De 5 kilometer voerde de deelnemers via de Begijnhofstraat en de stadsvesten tot aan de Leuvensepoort, waar ze het stadscentrum indraaiden om via het Looks – waar ze begroet werden door de reuzen de Caje en Wardje van ’t Jezuwiete -, de Oever, de Mosdijk, de Vismarkt, de Grote Markt en de Eikelstraat, uiteindelijk het Zimmerplein te bereiken. 426 deelnemers overschreden de aankomstlijn. Steven Eyckmans uit Ekeren ging als eerste over de finish. De andere ereplaatsen waren voor Jurgen Thijs (2), Jan De Wijngaert uit Gelrode(3), Yves Exelmans (4) uit Scherpenheuvel en Patrick Hapers (5) uit Lier. Lisa Verhaegen uit Emblem was de eerste vrouw.

Wie deelnam aan de 10 kilometer kreeg er naast de stadsomloop een ommetje via de Lierse polder bovenop. Hier ging de overwinning naar Olivier Van Hoey uit Lier. Hij ging Sven Naets uit Westmalle (2), Philippe Brants uit Putte (3), Hans Cuypers uit Brasschaat (4) en Joris Deboel uit Wommelgem (5) in deze volgorde vooraf. De eerste vrouw in deze reeks was andermaal Marleen Cammers uit Lier. Alle winnaars mochten hun indrukken weergeven op het podium en kregen de felicitaties van schepen van sport Ivo Andries. De 33ste Pallieterjogging staat zaterdag 3 juni 2017 op het programma.

Foto's Rik Bols

Begindatum: 
zaterdag, 4 juni, 2016
Einddatum: 
zaterdag, 4 juni, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK