RUIM AANBOD VAN TOERISTISCHE WANDELINGEN

‘Vist Lier’ biedt de belangstellenden tal van interessante wandelingen aan. Het gaat dan zowel om themawandelingen op zondagnamiddag, als om digitale wandelingen in combinatie met een zoektocht en om wandelingen met QR-codes.

Van midden juni tot einde oktober staan op zondagnamiddag 8 themawandelingen op het programma, w.o. de historische stadswandeling, de beklimming van de Sint-Gummarustoren, de street-art wandeling en de begijnhofwandeling. Met 135 deelnemers werd in 2018 in vergelijking met het jaar voordien een terugval met 9,4% genoteerd. Wie wil genieten van typische hapjes en drankjes en dit wenst te combineren met het ontdekken van het Lierse historische erfgoed, kan dit tijdens de ‘Proeftoer’. 651 personen lieten zich hiertoe in 2018 verleiden. 3 digitale wandelingen-zoektochten kunnen gratis gedownload worden. 336 personen opteerden op deze manier voor een digitale wandeling om de stad op eigen tempo te ontdekken. Respectievelijk 221 kinderen van 8 tot 12 jaar en 220 jongeren tot 16 jaar namen deel aan het voor hen bestemde stadsspel.

Wandelingen die aan de hand van een QR-code kunnen beleefd worden, zijn de Spaanse wandeling en de Scandinavië-toer. De Spaanse wandeling voert de deelnemers langs 6 gedenkplaten die verwijzen naar de Spaanse periode: de Sint-Jacobskapel, de Sint-Gummaruskerk, het Hof van Mechelen, de Aragonbrug, het Hof van Aragon en de Spaanse Poort. 149 personen verkenden op deze manier een stukje Lier. De Scandinavië-toer doet 7 gedenkplaten aan, die de Lierse Scandinavische verbondenheid belichten. Dit zijn: de Sint-Pieterskapel, het Hof van Denemarken, de Deensestraat, het Kolveniershuis, herberg De Valk, de Sint-Gummaruskerk en het woonhuis van Felix Timmermans. Deze formule sprak het voorbije jaar 219 personen aan. Van 1 april tot 30 september kan bij ‘Visit Lier’ een picknickmand met regionale producten besteld worden. Hiervoor werden 367 bestellingen genoteerd. Uit de statistieken blijkt dat de toerist steeds meer de voorkeur geeft aan een geïndividualiseerd programma.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 12 maart, 2019
Einddatum: 
dinsdag, 12 maart, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK