RUILKASTJES SIEREN HET LOOKS

Buurt werking Het Looks pakte al weer uit met een nieuw initiatief om het sociale weefsel in de wijk te versterken. In de buurt worden 10 ruilkastjes opgehangen om boeken en tijdschriften te ruilen. Het eerste blauwe ruilkastje werd ingehuldigd in de Peperstraat.

Volgens voorzitter Dominic Van Oosterwyck werd voor dit ruilproject inspiratie gevonden in Scandinavië. Bewoners van de wijk kunnen boeken en tijdschriften via de ruilkastjes ter beschikking stellen van de buren en via dezelfde weg leesvoer ontvangen. Het initiatief werd uitgewerkt door de clusterwerking van de Sociaal Ondernemende Culturele Creatievelingen (Socken), die als vrijwilligers binnen de wijkwerking ook de bezielers zijn van o.m. Talent in de Wijk, de Buitenbrij, de activiteiten rond de erfgoeddag en diverse tentoonstellingen.

De ruilkastjes werden vervaardigd door leerlingen van de afdeling houtbewerking 7é jaar van het Vrij Technisch Instituut, onder leiding van de leerkrachten Wim de Beuckelaer, Luc Vingerhoets en Koen Goormans. Ze dragen het veelkleurige bordje ‘Ruilen’ en werden in het blauw geschilderd door buurtbewoners. Het fonds Celina Ramos van de Koning Boudewijn Stichting zorgde voor ene toelage van 2.000 euro. De ruilkastjes worden opgehangen in de Peperstraat, de Lookstraat, de Koepoortstraat, de Kluizestraat, de Hazenstraat, het Kluizeplein, de Lindenstraat en de Kruisboogstraat.

Begindatum: 
zaterdag, 28 maart, 2015
Einddatum: 
zaterdag, 28 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK