RIPSPIQUE LANCEERT MET ‘RIPS’ EIGEN BIER

In oktober 2022 gaat het 25ste seizoen van de vzw Ripspiqué van start. Als aanloop naar dit jubileumjaar wordt de volgende weken het eigen bier ‘Rips’ uitgebracht. Samen met de kernleden van Ripspiqué wordt het gebrouwen bij het Hofbrouwerken in Beerzel.

De ‘Rips’ wordt samengesteld op basis van mout, hop, gist en water. Het amberkleurig bier van 6,8 graden is een mix van ‘saison en IPA’ en heeft een hoppige, licht bittere smaak. Het zal verkrijgbaar zijn in Lierse horecazaken zoals de Refuge en de Zimmer, via de eigen website en tijdens de concerten. Catho Duys (25) – masterstudent kunsteducatie aan de Fontys Hogeschool in Tilburg – ontwerp de bijhorende etiket. Deze stelt een vrouwelijke saxofonist voor, om meer aandacht te vragen voor vrouwelijke muzikanten. Tevens worden bierviltjes en affiches ontworpen. De naam Ripspiqué is ontleend aan het gelijknamige lied van Drs. P. Het initiatief om kwaliteitsvolle authentieke muziek te brengen werd in 1997 genomen door Theo de Vos, Rudi Dillen, Peter Van Bostraeten en Marc Vranckx. In 2012 trad metv Erik Peeters, Vincnet Stockman en Paul Winand een nieuw bestuur aan. Zij worden bijgestaan door Tim De Cleen, Lutgart Goossens, Anton Truyens en Bram Van Oosterwijck.

Tijdens de zomermaanden hebben in de tuin van Bistro de Zimmer 4 openluchtconcerten plaats. Donderdag 24 juni wordt hulde gebracht aan Wannes Van de Velde. Donderdag 22 juli verzorgen Guy Swinnen, Bart Buls en David Piedfort het 250ste Ripspiqué-concert. Donderdag 5 augustus blijft het podium voorbehouden voor Whilla Whisper en zaterdag 28 augustus sluiten Raf Walschaerts, Neeka 1 Venus in Flames, de rij. Zaterdag 21 augustus heeft om 20.30 uur in de l’Avenirsite een benefietconcert plaats voor de Mangakane Foundation uit Zuid-Afrika. Het wordt verzorgd door Mich Walschaerts en Alano Gruarin. Donderdag 23 september volgt om 20.30 uur in de Jezuïetenkerk een 2de benefietavond met Jef Neve en Teus Nobel. Eerder is woensdag 15 september Della Mae (USA) om 20.30 uur te gast in de l’Avenirsite. Het jaar 2021 wordt op donderdag 16 december om 20.30 uur in de l’Avenirsite afgesloten door Sierra Hull (USA). Naar aanleiding van het jubileumjaar verschijnt ook een nieuwe ‘backdrop’ op het podium. Dit doek wordt gemaakt door Jef De Smet, zoon van Jan De Smet van de Nieuwe Snaar. Tickets zijn telkens te bekomen via ripspiqué.be of facebook.

Tekst: DéBé

Foto: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 3 juni, 2021
Einddatum: 
donderdag, 3 juni, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK