REVOLUTIONAIRE DRUKTECHNOLOGIE BIJ DRUKKERIJ DE BIE

Drukkerij De Bie – gelegen in de KMO-zone Itterbeek te Duffel – en haar ‘dochter’ Stockmans Kalenders hebben als eerste drukkerij in ons land een ‘Low Energy-UV pers’ van Heidelberg geïnstalleerd. Deze vijfkleurenpers met UV-lak kan de hoogste kwaliteitsstandaard van drukwerk leveren. De pers is volledig geautomatiseerd en voorzien van alle opties om deze hoge kwaliteit te leveren.

Met deze drukpers kan op alle soorten materialen gedrukt worden. Daartoe behoren moeilijk drogende ongestreken papiersoorten en kunstdrukpapieren, maar evenzeer zelfklevende vinyl, PVC-folies en kalkpaper. Er moet geen antismetpoeder meer gebruikt worden om overzetten tegen te gaan. Bij drukkerij De Bie kan nu, aan een snelheid van 15.000 vellen per uur, 100% hoogglans of zeer matte UV-lak aangebracht worden in een kwaliteit die voorheen alleen met zeefdruk mogelijk was. Bovendien kan een spectaculair mat- en glanseffect gecreëerd worden. Voor de klant kan luxe drukwerk met hoogglans- en mateffect aan een veel lagere kostprijs geproduceerd worden dan in zeefdruk.

Het belangrijkste verschil met de conventionele UV-technologie is het feit dat de nieuwe speciale LE-UV inkt onmiddellijk droogt, door blootstelling aan licht van een zeer nauw afgemeten spectrum. De nieuwe technologie heeft oçok minder energie nodig dan de traditionele infrarooddroging. Zoals de zaakvoerders Bart en Johan De Bie benadrukken worden met deze hoogtechnologische pers belangrijke energiebesparingen gerealiseerd, wat volledig strookt met de milieuvriendelijke en ecologische bedrijfscultuur  van de groep.

Vermits ontwerpers nauwelijks rekening houden met de druktechnische beperkingen van moeilijk drogende papiersoorten, biedt drukkerij De Bie de mogelijkheid aan collega-drukkers om deze technisch moeilijke opdrachten voor hen  uit te voeren. Boeken voor kunstenaars en fotografen stellen extreem hoge eisen op het vlak van de kwaliteit en die kan bij De Bie beslist geboden worden. Het drukken zonder anitsmetpoeder laat toe dat de structuur van het papier terug voelbaar is en er geen ruwe korrels meer in de volvlakken kleven.

Naast deze investering in druktechnologie, investeert De Bie ook in de afwerking en de presentatie van mooie drukwerken. Zo is sinds enkele maanden de nieuwe boekbinder ‘CP Bourg PUR’ in gebruik. Met deze lijmmachine kunnen brochures gelijmd worden met rechte rug vanaf 8 pagina’s of vanaf 1 mm. Dikte. Voorheen bedroeg dit 3 mm. Het quasi verplicht afwerken met 2 zichtbare nietjes in de rug van een luxe brochure behoort vanaf nu tot het verleden.

In het verlengde van de familienaam De Bie, werden in samenwerking met imker Amielo uit Boechout op de bedrijfssite 2 bijenkorven geplaatst, waar 80.000 bijtjes  voor flink wat lekkere honing zorgen.  Drukkerij De Bie heeft al 90 jaar een stevige reputatie opgebouwd in de grafische sector, die volgens Bart en Johan de laatste 10 jaar in een stroomversnelling is terechtgekomen.

Begindatum: 
vrijdag, 25 april, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 25 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK