REUZENMAP VAN INGRID GODON VOOR VERNIEUWDE REUZENTREIN

Wanneer de historische ommegang op zondag 27 september en zondag 4 oktober door de straten van de binnenstad trekt, zal dit gebeuren met een opgefriste reuzentrein. Naast het Ros Beiaard en de fabeldieren moesten ook meerdere grote en kleine reuzen vernieuwd en hersteld worden. Koken kost evenwel geld. Daarom werd naast de bekomen subsidies en sponsorgelden, door Ingrid Godon een kunstvolle reuzenmap met 10 portretten van Lierse reuzen getekend. De eerste exemplaren werden voorgesteld en overhandigd in het stedelijk museum. 

Ingrid Godon (57) volgde de richting etalage aan de Lierse Academie voor Schone Kunsten. Ze zat steeds te tekenen, waarna haar talent werd opgemerkt door haar leraar Rik Van den Brande. Vrij snel kon ze aan de slag als illustrator van school-, kinder- en jeugdboeken en van kleutertijdschriften bij educatieve uitgeverijen in België, Nederland en Frankrijk. In 1995 lag ze mee aan de basis van het tijdschrift ‘Dopido’ en ontstonden haar geesteskinderen ‘Nellie & Cesar’, de lievelingen van vele kleuters. In 2000 verscheen haar eigen prentenboek ‘Wachten op Matroos’, waarvoor ze vier belangrijke prijzen ontving: de Gouden Griffel en Vlag en Wimpel in Nederland en de Boekenpauw en de Boekenwelp in Vlaanderen. Het boek werd vertaald in het Frans, het Duits, het Engels en het Koreaans.

In 2011 verschijnt bij Lannoo het boek ‘Ik wou’ met portretten, voorzien van teksten van Toon Telegen. In 2015 won ze een tweede Boekenpauw met ‘Ik denk’. Voor de Lierse reuzenmap met de portretten van 10 Lierse reuzen, gebruikte ze verschillende technieken.  Voor de realisatie van de map, gedrukt bij Steylaerts, werkte ze voor het eerst samen met haar zoon Pieter Nyssen. Bij voorintekening – tot en met 11 oktober – kost de map 25 euro, nadien 30 euro. Luxe-uitgaven zijn beschikbaar aan de prijs van 75 euro.

Begindatum: 
dinsdag, 8 september, 2015
Einddatum: 
dinsdag, 8 september, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK