REGEN KAN DONKKOERS NIET DEREN

Op moederkesdag werd met de Donkkoers ‘de moeder van alle koersen’ gereden. De gure weersomstandigheden, het zware parcours à la Parijs-Roubaix en de felle onderlinge strijd, riepen tal van herinneringen aan de echte ‘Flandriens’ op.

Als allereersten gingen voor deze 85ste editie de dames van start. Bij de jongeren ging de overwinning naar Goele Dieltens. Bij de nog jonge 35-plussers waren de ereplaatsen voor An Gryp (1), Gerd Verdonck (2) en Martine De Vocht (3).  De heren 35-plus maakten er een boeiende wedstrijd van. Voor de start werd hulde gebracht aan de 85-jarige Charles Coene, even ‘jong’ als de Donkkoers zelf. Hij ontving uit handen van voorzitter Jef T’Seyen een passende trofee. Na 10 ronden of 25 kilometer ging Luc Goossens als winnaar over de eindmeet.

Hij liet Frank Coenen en Herman de Gucht in deze volgorde achter zich. Het meeste applaus was evenwel voor jubilaris Charles Coene die het niet bij enkele rondjes hield, maar de koers vlot uitreed en op het eindje nog een spurt in petto had. Voor het ‘koninginnennummer’ moesten de jongeren zorgen. Het tiental deelnemers kreeg ook de onvermijdelijke stortbuit over zich heen en hield de wedstrijd lang gesloten. Uiteindelijk ging de zegepraal naar Arnout Goossens, die Glenn Ceulemans (2) en Jens Tielemans (3) naast zich op het ereschavotje kreeg.

 

Begindatum: 
vrijdag, 15 augustus, 2014
Einddatum: 
zondag, 17 augustus, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK