RECORD-BESTELLING VOOR BUSSENBOUWER VAN HOOL

Bussenbouwer Van Hool heeft een record-order afgesloten voor de Amerikaanse markt. Met ABC Companies – de exclusieve verdeler van Van Hool in Amerika sinds 1987 – werd een contract afgesloten voor de bouw van 1.000 autocars met een waarde van ruim 300 miljoen euro. De voertuigen worden geleverd van 2015 tot en met 2017.

Van Hool heeft sinds 1987 ruim 9.000 voertuigen verkocht voor de Noord-Amerikaanse markt. Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar werd de eerste plaats veroverd op de privé-markt van autocars in de Verenigde Staten van Amerika. Daar komen nu nog ééns 1.000 exemplaren bij, zodat de kaap van de 10.000 wordt overschreden. 300 luxe dubbeldekbussen met een hoge toegevoegde waarde worden gebouwd in Koningshooikt. De 700 standaard-bussen worden geproduceerd in de vestiging in Skopje (Macedonië), waar de loonkost 90% lager ligt dan in Belgiië.

Volgens CEO Filip Van Hool – tevens bestuurder van ABC Companies – was het contract niet mogelijk geweest zonder de inbreng vanuit Macedonië. De voorbije twee jaar werden bovendien met betrekking tot de Noord-Amerikaanse markt, bijzondere inspanningen geleverd op het vlak van de productontwikkeling, de dienstverlening en de naverkoop. Zo komen de meest gevraagde wisselstukken binnen de 24 uur op hun bestemming in Amerika. Een belangrijk deel van de autocars is bestemd voor o.m. Google en Mears, het busbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van toeristen van en naar pretparken.

Van Hool dat opgericht werd in 1947, 4.750 medewerkers telt en in essentie produceert voor de Europese en de Amerikaanse markt, heeft recent ook een belangrijk contract voor Algerijë binnengehaald. Voor een bedrag van ruim 25 miljoen euro worden 106 bussen voor lange afstandsritten tussen de grootste steden gebouwd. Ze worden grotendeels geproduceerd in Bree.

Foto: Van Hool

Begindatum: 
vrijdag, 24 oktober, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 24 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK