RATTENPLAAG TEISTERT WALLEHOF

De bewoners van de residentie ‘Wallehof’ worden al een tijdje geteisterd door een rattenplaag. Vooral zij die op de benedenverdieping wonen, kunnen zelden de terrasdeuren openzetten of ze krijgen ongewenste gasten over de vloer. Schepen Rik Pets heeft zich het lot van de bewoners aangetrokken en is in het tegenoffensief gegaan.

De mega bouwwerf op de plaats van de voormalige gasfabriek heeft tot gevolg dat de rattenkolonie zich heeft verplaatst naar de overzijde van de Spuivest. Ze vonden er een meer rustige omgeving aan de achterkant van het Wallehof. Komt er nog bij dat ze mede als gevolg van vormen van sluikstorten onder de vorm van etensresten meer dan voldoende proviand vinden in hun natuurlijke biotoop.

Schepen Rik Pets nam meteen contact op met de rattenvanger van de stad om de plaag deskundig te bestrijden door o.m. vergif te leggen en klemmen te plaatsen. Mogelijk kan hij zich verder laten inspireren door de rattenvanger van Hamelen die al fluit spelende de ratten naar de Wezer lokte waar ze verdronken. De Nete is immers vlakbij … Aan de bevolking wordt alvast gevraagd om geen afval en voorzeker geen etensresten in de omgeving achter te laten.

Begindatum: 
vrijdag, 27 februari, 2015
Einddatum: 
vrijdag, 27 februari, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK