PUTSESTEENWEG IN HET NIEUW

In aanwezigheid van de bewoners werd de vernieuwde Putsesteenweg op het grondgebied van Koningshooikt ingehuldigd door burgemeester Frank Boogaerts en schepen Bert Wollants. Het gedeelte van de steenweg kreeg een nieuwe riolering en wegverharding, evenals een nieuw fietspap. De werken die in de zomer werden aangevat, werden nog voor de winterperiode voltooid.

Burgemeester Frank Boogaerts wees er op dat in Koningshooikt, al meerdere nieuwe wegen, fiets- en voetpaden werden aangelegd, o.m. in de Sander De Vosstraat en de Liersebaan. De voorbereidingen voor de heraanleg van de Putsesteenweg gebeurden in overleg met de gemeente Putte. Het resultaat mag tot tevredenheid van de bewoners beslist gezien worden. Met de aannemers kon op een vlotte manier samengewerkt worden. Ook de toegang tot de Jutse Plassen werd verbeterd. De volgende jaren staan nog heel wat openbare werken op het programma.

Volgens schepen Bert Wollants was de heraanleg noodzakelijk. De bewoners kunnen nu op een veilige manier naar het dorpscentrum via de vernieuwde fiets- en voetpaden. Ook inzake de afvoer van het regenwater werd geïnvesteerd, via het aanleggen van nieuwe grachten. Het wegdek werd in asfalt aangelegd, wat minder geluid veroorzaakt. In de toekomst zullen elders in Koningshooikt nog fietspaden verbeterd worden.

Tekst: DéBé

Foto's: RM 

Begindatum: 
donderdag, 9 november, 2017
Einddatum: 
donderdag, 9 november, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK