PUBLIEKE BARBECUE OVERLEEFT ‘VUURDOOP’

De publieke barbecue die de stad heeft ingericht op de evenementenweide aan het stadspark, werd ingehuldigd in aanwezigheid van de schepenen Ivo Andries en Rik Verwaest. De infrastructuur kan tot 30 oktober van 10 tot 22 uur gratis gebruikt worden, voor zover er geen andere evenementen onder auspiciën van de stad plaats hebben.

De stad ging op informatietocht bij andere gemeenten, vooraleer zo’n 20.000 euro te investeren in 4 roosters, 2 tafels, banken, vuilnisbakken, een aston en bluszand. Na het overwegen van de voor- en de nadelen werd de evenementenweide aan het stadspark verkozen boven de groene zone aan de Frederik Peltzerstraat en aan jeugdcentrum Moevement. Reserveren is niet nodig. Wie van een barbecue met de familie of vrienden houdt, brengt het nodige barbecuevlees en toebehoren, evenals houtskool mee. Na afloop moet de publieke barbecue wel netjes achtergelaten worden, moeten de roosters schoon gemaakt worden en moet de as in de aston gedeponeerd worden.

Medewerkers van de vzw. Werkmmaat komen dagelijks langs om het onderhoud te verzorgen, terwijl medewerkers van de stad het afval komen ophalen. Gevraagd wordt naar andere gebruikers toe het nodige respect te tonen. Het reglement hangt uit op een zichtbare plaats en duidt aan dat o.m. het gebruik van brandversnellers en de toegang met voertuigen verboden is. Assistentie van een bedreven barbecuemeester is hierin niet voorzien, al heeft schepen Rik Verwaest  wel al blijk gegeven van zijn kunnen. Bij een gunstige evaluatie zullen ook elders in de stad publieke barbecues opgesteld worden.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

 

Begindatum: 
zaterdag, 17 juni, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 17 juni, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK