PROVINCIE INVESTEERT IN PLATTELANDSPROJECTEN

Met de financiële steun van de provincie, Vlaanderen en Europa wordt geïnvesteerd in 23 nieuwe plattelandsprojecten, die tussen  nu en 2021 gerealiseerd zullen worden. De investering van de provincie Antwerpen bedraagt 1.633.417 euro. De projecten zijn heel divers van aard. Ze komen de hele gemeenschap ten goede en overstijgen vaak het lokale niveau.

De projecten zijn het resultaat van een intense samenwerking tussen het verenigingsleven, ondernemers en lokale besturen. De toegekende subsidies variëren van 16.000 tot 130.000 euro. Sommige projecten bestrijken de hele provincie. Het Innovatiesteunpunt ontwikkelt een digitale tool om met participatietrajecten in dorpen ook de moeilijk bereikbare doelgroep van jonge gezinnen en jongeren te bereiken. De vzw. Rurant zal zich toeleggen op het coachen van plattelandsondernemers, waardoor hun innovaties meer kans op slagen krijgen. Andere initiatieven spitsen zich toe op een specifieke regio. Zo is er de vzw. Tallaart in Koningshooikt, die onderzoekt hoe de samenwerking tussen zorg en landbouw tot een rendabel businessmodel kan leiden.

Tot en met 5 april kunnen via platteland@provincieantwerpen.be nieuwe projectaanvragen ingediend worden. Hiervoor is in totaal 2.465.793 euro beschikbaar. Op de website van de provincie Antwerpen is alle praktische informatie beschikbaar. Op vrijdag 8 februari heeft in de voormiddag op De Projectbrouwerij in het domein De Putten in Kasterlee een infomoment plaats met plattelandsexperten van de provincie Antwerpen. Hier kan ook op zoek gegaan worden naar eventuele partners. Deelnemen is gratis, maar er wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven via de website van de provincie Antwerpen.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
dinsdag, 5 februari, 2019
Einddatum: 
dinsdag, 5 februari, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK