PROVINCIE GAAT PARKEERPLEIN AAN ANTWERPSESTEENWEG HERINRICHTEN

Nadat de provincie Antwerpen tijdens de maand augustus met de realisatie van de fietstunnel onder de Ring de eerste belangrijke stappen zette met het oog op een vlotte verbinding tussen de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier en de stationsomgeving van Lier, worden vanaf de maand oktober de plannen verder uitgevoerd. Het parkeerplein langs de kant van de Antwerpsesteenweg zal helemaal anders aangelegd worden.

Gedeputeerde voor mobiliteit Luk Lemmens: ‘Lier vormt een belangrijk knooppunt in het fietsostradenetwerk. Met de geplande herinrichting van het parkeerplein en de reorganisatie van de fietsenstalling ter hoogte van de Antwerpsesteenweg, wordt het station goed omsloten door de fietsostrade. Op het plein zullen de autostaanplaatsen plaats maken voor een fietsenstalling, een kiss and ride-zone en een aansluiting met de fietsweg. De werken starten in oktober en verlopen in verschillende fases. Tijdens de werken zal steeds 2/3de van de fietsparkeerplaatsen beschikbaar zijn’. In een eerste fase verdwijnen de fietsenstallingen in het midden van de parking. De fietsen kunnen dan in de fietsenstallingen parallel met de spoorlijnen geplaatst worden. In de volgende fase van oktober tot en met begin november verdwijnt ook de fietsenstalling tussen de 2 tunneltjes en kunnen de fietsen aan de straatzijde met de Antwerpsesteenweg geplaatst worden.

Tijdens deze periode werkt de aannemer aan de heraanleg van de riolering, de kolken, de boordstenen en de klinkers. Ook de toegang tot de tunnels wordt heraangelegd. Tijdens fase 3 verplaatst de aannemer de fietsenstallingen opnieuw naar het middenplein. Van november tot en met januari 2021 gaat alle aandacht naar de bijhorende riolering, de kolken, de boordstenen, de onderfundering, de fundering, het asfalt van de fietsostrade en de afsluitingen. Van zodra de fietsenstallingen op het pleintje staan legt de aannemer ook de 4,5 meter brede fietssnelweg aan die evenwijdig loopt met de treinsporen, om achter de fietsenstallingen aan te sluiten op de Antwerpsesteenweg. Op termijn komt hier het vertrekpunt voor de autostrade F103 Lier-Herentals en F104 Lier-Aarschot. De parkeerplaatsen voor de automobilisten verdwijnen permanent. Wie met de wagen naar het station van Lier komt, moet vanaf oktober gebruik maken van de parking op de Tramweglei of het Leopoldplein. Mits het nemen van een ticketje is parkeren de eerste 5 uur gratis. Ook tijdens het weekend kan hier gratis geparkeerd worden.

Tekst: DéBé

Begindatum: 
donderdag, 24 september, 2020
Einddatum: 
donderdag, 24 september, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK