PROVINCIE GAAT BERGINGSCAPACITEIT VAN JUTSE PLASSEN VERBETEREN

De provincie gaat de werking van de Jutse Plassen, het overstromingsgebied langs de Putsesteenweg in Koningshooikt, verbeteren. Een bijkomende uitlaatconstructie moet het water sneller op gecontroleerde manier laten afvloeien naar de Itterbeek.

De Jutse Plassen werden in 2006 aangelegd als uitweg bij overstroming van de Itterbeek. Het gebied dat 11,3 hectare groot is kan 100.000 kubieke meter water opvangen, wat gelijk is aan 10.000 vrachtwagens. Het overstromingsgebied heeft de voorbije jaren meer dan zijn nut bewezen. Wanneer enkele grote stormen elkaar in een korte periode opvolgen, kan het gebeuren dat het overstromingsgebied nog niet volledig is leeggelopen wegens te weinig bergingscapaciteit.

 Daarom gaat de provincie nu werk maken van een bijkomende uitlaatconstructie, zodat het water op een gecontroleerde manier kan afgevoerd worden naar de Itterbeek. Er komt ook een pompput, waarin de brandweer mobiele pompen kan plaatsen om de bergingszone zo nodig vlug leeg te pompen. De werken starten begin april en kosten 94.158 euro. Gedurende de werken zal het wandelpad 6 tot 8 weken onderbroken zijn.

Foto: Prov

Begindatum: 
donderdag, 27 maart, 2014
Einddatum: 
donderdag, 27 maart, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK