PRINSELIJKE HUWELIJKSPLECHTIGHEID IN LIER

Er zijn van die koppeltjes die – al dan niet in het licht van een nakende gezinsuitbreiding – hals-over-kop een huwelijksverbintenis aangaan. Er zijn er andere die rustig hun tijd nemen om alles tot in het kleinste détail te plannen en voor te bereiden. Er zijn er tenslotte die na een leven ‘in pijs en vree’ en na in harmonie lief en leed gedeeld te hebben, toch nog beslissen om uiteindelijk voor ‘het boterbriefje’ te gaan. Zo’n koppel zette het voorbije weekend de grote stap in het Lierse stadhuis.

Het ging daarbij niet om het eerste, het beste koppel. De naam Robert Schoofs – artiestennaam Bertro – klinkt in Lier en omgeving immers als een klok. Hij is de schepper van het Schapekoppenmonument, van Pallieter en Marieke op hun paard, van tal van paardencombinaties, van de beelden uit de kerststal van de Donk en van de monumenten aan Van Hool in Koningshooikt. Na een ‘inloopperiode’ van ruim 30 jaar vroeg hij zijn uitverkorene Marja Fissers, de vrouw van zijn leven, uiteindelijk ten huwelijk ‘gewoon omdat hij geen overhaaste beslissing wou nemen’. Het ‘historisch’ huwelijk had veel weg van een prinselijk gebeuren. Zo werd het ‘jonge paar’ aan het stadhuis voorgereden in een praalkoets, getrokken door liefst 4 opgedirkte Haflingers en met de ‘adellijke’ Paul Mariën als menner op de bok.

Onder ruime belangstelling van familieleden en vrienden werd de trouwzaal betreden,  die wegens verbouwingswerken in het stadhuis lange tijd niet toegankelijk was, maar voor de gelegenheid opnieuw opengesteld werd. Voor schepen Rik Pets was het uiteraard de ideale gelegenheid om de plechtigheid een humorvolle meerwaarde te geven. Al werd het wel even ernstig toen de wederzijdse rechten en plichten werden voorgelezen. Na de obligate ondertekening van de huwelijksakte en de uitwisseling van de ringen, mocht niet één schuchter kusje maar een lange reeks hartverwarmende kussen de plechtigheid bekronen. Daarop ging het met de praalkoets verder richting feestgedruis en huwelijksnacht.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zaterdag, 6 mei, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 6 mei, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK