PRACHTIG DANSSPEKTAKEL IN DE JEZUIETENKERK

Ruim 1.600 toeschouwers hebben tijdens vier uitverkochte voorstellingen in de Jezuïetenkerk genoten van het prachtig dansspektakel ‘Terra’ dat werd opgevoerd door 280 leerlingen van de afdeling dans van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Ze waren getuigen van verschillende dansstijlen zoals klassiek ballet en pointes, hedendaagse dans, improvisatie, moderne dans en dansinitiatie, die in de academie worden aangeboden.

Nauwelijks een week eerder wonnen de leerlingen nog een knappe prijs tijdens de Wedstrijd voor Jong Danstalent in Sint-Niklaas. Volgens coördinator dans Nele Van Bogaert ‘onthullen de dansers in ‘Terra’ een stukje van de ongelooflijke saga van onze planeet. Van atomen, elementen en kosmische krachten tot zwanen, vulkanen en bloemen, van verre ruimtemysteries tot de menselijke eigenaardigheden dicht bij ons’. Onder leiding van het professionele docententeam Steven Savelkoels, Aline Deleu, Kasia Wach, Magali Casters, Manuella Verzwyvel, Margot Kuiper, Carli Gellings, Miek De Vriese en Nele Van Bogaert, werden alle choreografieën uitgevoerd met de nodige energie, expressie, enthousiasme en concentratie. De dames acteerden op bijzonder hoog niveau en zorgden voor een schitterend optreden, met een langdurig applaus van een enthousiast publiek als kers op de taart. Een speciale vermelding verdient alvast de 10-jarige Ditte Vandevoort uit Lier, die een erg mooie prestatie neerzette als rode draad doorheen de voorstelling.

Voor wie van dansen houdt, heeft de afdeling dans van de academie een ruim aanbod. Wekelijks worden er 85 lessen aangeboden voor verschillende leeftijden en dansniveaus: van kleuters tot en met volwassenen, van beginners tot gevorderden. Naast dans wordt ook yoga aangeboden. De SAMWD heeft dansafdelingen in Lier, Ranst, Malle en Zandhoven. Mere informatie kan worden bekomen via www.samwdlier.be.

Fotografie: Vanderdood

Begindatum: 
donderdag, 16 februari, 2017
Einddatum: 
donderdag, 16 februari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK