POWERPLUS NATUURLOOPCRITERIUM VAN AC LYRA

Voor de jongste editie van de PowerPlus Natuurlopen van AC Lyra passeerden 817 lopers de inschrijvingstafel. Het totaal voor de eerste 4 Natuurlopen bedraagt nu 3.253 deelnemers, of gemiddeld meer dan 800 per aflevering. De februari-editie kon onder een stralen winterzonnetje afgewerkt worden. Enkel de strakke wind blies soms een beetje in het nadeel.

Bij de 5 kilometer was triatleet Jarne Verhaegen de snelste van de 193 vertrekkers. Bij de dames won Lore Van den Broeck van Lyra het pleit. Bij de 10 kilometer verschenen 343 atleten aan de start. Na een spannende eindspurt haalde Thomas Jurgens het van Tim Jacobs en Bart Lieckens van Lyra.  Bij de dames ging de Ethiopische Assifan Meseret met de overwinning lopen voor An Claes van Lyra. Bij de hale marathon boden zich 281 lopers aan aan de startlijn. Hier stond geen maat op Maarten Dejongh uit Brussel, die het overtuigend haalde van Jan Daems en Chris Gommers. Stijn Voorbraeck van Lyra werd vierde.  Marleen Cammers was de beste bij de dames.

De voorbereidingen voor de finale op zondag 29 maart draait nu op volle toeren. De voorinschrijvingen zijn reeds geopend. AC Lyra biedt bij deze stadsloop door het centrum en langs de Netedijken een kidsrun, 5 kilometer, 10 kilometer en een halve marathon. Iedereen ontvangt een herinneringsmedaille. Er zijn ook naturaprijzen in de opeenvolgende leeftijdscategorieën. De 2de Halve Marathon van Lier – ook wel de memorial Jef Btreugelmans – geldt tevens als provinciaal kampioenschap. De organisatoren hopen het deelnemersveld van 2014 (1.476 lopers)  minstens te evenaren. Meer informatie is terug te vinden op www.natuurlopenvanlier.be.

Begindatum: 
maandag, 2 maart, 2015
Einddatum: 
maandag, 2 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK