POSTHUME HULDETENTOONSTELLING WALTER ARRAS

Tot en met 27 april kan in het Huis van Oscar aan de Vredebergstraat 6 nog een bezoek gebracht worden aan de posthume huldetentoonstelling met teken- en schilderwerk van Walter Arras. Oscar Van Rompay fungeerde als mentor van deze talentvolle Lierse kunstenaar die op 30 augustus 2013 onverwacht overleed.

Kunstschilder en beeldhouwer Walter Arras volgde aan de Lierse kunstacademie de richting tekenen en schilderen. In 1959 trok hij naar het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen, waar hij met glans afstudeerde in 1964, na er ook de opleiding beeldhouwkunst gevolgd te hebben. Hij had een grote bewondering voor Baron Isidoor Opsomer, die hij in 1965 in Antwerpen bezocht.

Na zijn studies was hij aanvankelijk actief als meubelsculpteur en restaurateur. Zo werkte hij mee aan de restauratie van het Chinees Paviljoen in Laken. Uiteindelijk kwam hij in het kunstonderwijs terecht en gaf hij les aan de academie te Lier en te Herentals. Na een loopbaan van meer dan 30 jaar, ging hij in 1999 met vervroegd pensioen.

Zijn ontmoeting met Oscar Van Rompay was van doorslaggevend belang in de ontwikkeling van zijn artistieke loopbaan. Van zijn mentor en leermeester erfde hij de voorkeur voor de figuratieve schilderkunst en de voorliefde voor het landschap. Dit resulteerde tijdens de eerste creatieve periode in prachtige stillevens en kleurrijke bloemstukken. Geleidelijk ontwikkelde hij een eigen stijl die vanaf de jaren ‘890 aanleunde bij de schilderkunst van Vincent van Gogh in zijn latere periode.

Walter Arras werd betrokken bij de inrichting van het huis van Oscar en was bestuurder van de gelijknamige vzw. De tentoonstelling kan tot en met 27 april gratis bezocht worden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Begindatum: 
zondag, 13 april, 2014
Einddatum: 
zondag, 13 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK