PORTAALSITE EN NIEUWE LEKKERNIJ ROND SINT-GUMMARKERK

Vanaf zondag 20 april en tot en met zaterdag 1 november wordt de Sint-Gummaruskerk elke dag opengesteld voor het publiek. Naar aanleiding van de opening van het toeristisch seizoen, heeft de Broederschap van Sint-Gummarus bij monde van Tom Vieren enkele belangrijke nieuwe initiatieven voorgesteld.

Zo gaat de Broederschap nog nauwer samenwerken met de andere vrijwilligersorganisaties die betrokken zijn bij de evenementen in en rond de Sint-Gummaruskerk. Dit zijn de kerkraad, de parochie, Toerismepastoraal en het Orgelcomité van Sint-Gummarus. De eerste stappen daartoe werden interne reeds in 2013 gezet. De samenwerking heeft al geleid tot een gezamenlijke folder in kleurendruk, met een overzicht van de mogelijkheden tot een bezoek aan de kerk, praktische gegevens rond de eredienst, het programma van de orgelconcerten en van de Sint-Gummarusbedevaart en een handige kalender van de evenementen die in 2014 rond de Sint-Gummaruskerk plaats hebben.

Daarnaast werd de website van de Sint-Gummaruskerk (www.sintgummaruskerktelier.be) omgevormd tot portaalsite met allerlei nuttige info met betrekking tot de Sint-Gummaruskerk. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om door te klikken naar de website van de andere vrijwilligersorganisaties.

Praktisch gezien is de kerk vanaf zondag 20 april elke dag toegankelijk voor het grote publiek. Op zondag, maandag en feestdagen van 14 tot 17 uur; van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 14 tot 16.30 uur. Bij wijze van innovatie staat elke zaterdag om 15 uur een gratis gidsenbeurt van 75 minuten op het programma en werden totems met kunsthistorische uitleg geplaatst bij het religieuze patrimonium in het hoogkoor. Van 24 oktober wordt van 19 tot 23 uur deelgenomen aan de Nacht van het Kempens Erfgoed.

Het bezoek aan de kerk is gratis. Wie het hoogkoor, en de schatkamer wenst te bezoeken, betaalt 1,50 euro of 1 euro voor groepen vanaf 15personen en 65-plussers. Inwoners van Lier en studenten hebben ook hier gratis toegang.

Rond de figuur en de verering van Sint-Gummarus werden al enkele typische specialiteiten gecreëerd. Dit is het geval voor de Sint-Gummaruskoek, het Sint-Gummarusbrood, de Sint-Gummaruskaas en het Sint-Gummarusbier. Dit laatste is exclusief te verkrijgen in herberg d’Eycken Boom aan de Grote Markt.

In samenwerking werd bakker Johan Hendrickx verschijnt nu ook het Sint-Gummarusgebak. Het is afgeleid van een 4/4-cake met citroenrasp en appel. Bovenop prijkt het logo van de Broederschap van Sint-Gummarus in een medaillon van witte chocolade. De cake heeft de vorm van een achtkant en is een nabootsing van het hoofddeksel van de Lierse stadspatroon. De lekkernij is enkel te koop bij bakker Hendrickx, Antwerpsestraat 130 en kost 5,95 euro. Per verkocht exemplaar gaat 10 eurocent naar de Broederschap.

Begindatum: 
woensdag, 16 april, 2014
Einddatum: 
woensdag, 16 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK