POLITIEZONES HOUDEN GECOORDINEERDE ANTI-INBRAAKACTIE

De politiezones van Lier, Berlaar-Nijlen, Heist en Bodukap hebben tijdens de nacht een grootschalige anti-inbraakactie georganiseerd. Controleposten werden opgesteld in Nijlen, Lier, Putte en Heist-op-den-Berg. Tijdens de actie werden 94 voertuigen aan een zeer grondige controle onderworpen. De actie was in de eerste plaats gericht tegen inbrekers en rondtrekkende dadergroeperingen. Er werd ook op andere gerechtelijke en verkeersinbreuken gecontroleerd.

Er werd 1 proces-verbaal opgemaakt voor namaak en piraterij. 1 bestuurder werd betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid namaakgoederen, waaronder verschillende namaakhandtassen. De namaakgoederen werden in beslag genomen. In Lier werd 1 geseind voertuig aangetroffen. De bestuurder van het  voertuig – die kon geïdentificeerd worden - had liefst 48 keer de ANPR-camera op de Grote Markt genegeerd. Tijdens de actie werden 2 personen aangetroffen die geseind stonden in de politionele databanken. Daarnaast werd 1 persoon aangetroffen die illegaal in ons land verbleef. 1 proces-verbaal werd opgesteld wegens het bezit van een verboden wapen.

De politiezones controleerden eveneens op het rijden onder invloed van alcohol en drugs. 3 bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken op last van het Parket. Er werden ook 2 processen-verbaal opgesteld voor het rijden onder invloed van alcohol. 1 bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uren, de andere ene rijverbod van 6 uren. 1 bestuurder reed zonder rijbewijs. Voor 2 voertuigen was de verzekering niet in orde. 1 van deze voertuigen werd onmiddellijk in beslag genomen. 1 jonge bestuurder die een verkeersinbreuk beging kreeg eveneens een proces-verbaal. Tenslotte leverde de actie flink wat informatie op die in de toekomst kan leiden tot enkele opgeloste zaken. Voor de betrokken politiezones was het een geslaagde samenwerking.

Begindatum: 
vrijdag, 28 oktober, 2016
Einddatum: 
vrijdag, 28 oktober, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK