PIJNCENTRUM ‘ALGOLIER’ IN H.-HARTZIEKENHUIS

Sinds juli 2013 beschikt het H.-Hartziekenhuis over het officieel erkende multidisciplinair pijncentrum ‘Algolier’. Het bevindt zich op het gelijkvloers van blok B, op de plaats van de vroegere bezoekerscafetaria.

De activiteiten werden reeds opgestart tijdens de jaren ’90. De behandelingen werden lange tijd uitgevoerd in het dagziekenhuis en in het operatiekwartier. De behoefte aan een specifieke ruimte werd steeds sterker aangevoeld.

Het pijncentrum kan via een aparte ingang bereikt worden. Dit is belangrijk voor de patiënten en heeft duidelijk een positieve invloed op de behandeling. Het centrum beschikt over een eigen ontvangstruimte met wachtzaal, een behandelingsruimte, een recoverykamer en consultatieruimtes.

Daarnaast staat een vast team van verpleegkundigen ter beschikking, die ook de nodige aandacht aan psychische en sociale factoren schenken.

 

Wekelijks heeft interdisciplinair overleg plaats. Het is de bedoeling om een kennisnetwerk op te zette, nauw samen te werken en informatie uit te wisselen met andere ziekenhuizen uit de regio.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK