PATERKESKERMIS BRENGT LEVEN IN KARTUIZERSWIJK

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus wordt reeds voor de 16de maal de vernieuwde Paterkeskermis gevierd. Het kloppend hart vormt de grote feesttent die staat opgesteld op de hoek van het Renaat Veremansplein en de Ernest Staeslei, naast de kerk van het H.-Kruis.

                                                                 PATERKESSTOET

Paterkeskermis werd een eerste maal georganiseerd in 1997, in opvolging van de vroegere braderij van Bernardus. Vijf jaar lang stond de tent opgesteld aan cremerie Jerome in de Frederik Peltzerstraat. Nadien volgde de verhuis naar het Renaat Veremansplein en alweer twee jaar later naar de huidige inplantingsplaats. De editie 2013 gaat vrijdag 23 augustus van 15 tot 17 uur van start met een pannenkoekennamiddag, die gratis wordt aangeboden aan de buren, familieleden, kennissen en vrienden. Om 21 uur trekken de Paterkes het feestgedruis op gang, waarna Ruth Mc Kenny vanaf 21.30 uur de tent aan het zingen en het dansen zet. Zaterdag 24 augustus worden om 14 uur andermaal zo’n 200 belangstellenden verwacht voor een boeiende bingonamiddag, waaraan talrijke prachtige prijzen verbonden zijn. Om 17 uur trekt de vermaarde Paterkesstoet met de reuzen Josephine, Bernard en bakker Johan, de Lierse Keersters en de Pallietertoeters, door de wijk. Het gezelschap vertrekt aan de Ernest Staeslei en volgt de Anton Bergmannlaan, de Frederik Peltzerstraat – met een stop aan de Plezante Hoek -, de Kartuizersvest, de Antwerpsestraat – waar halt wordt gehouden aan de Dejà Vu -, de Kruisbogenhofstraat en het Renaat Veremansplein – waar nogmaals wordt bijgetankt aan de Lord -.

                                                                ROMMELMARKT

 

’s Avonds is het vanaf 21 uur alweer volop muziek troef met de Prins Junior Band en zanger Ronny Lee. Zondag 25 augustus kan al vanaf 8 uur lekker ontbeten worden in de tent. Van 10 tot 18 uur heeft langsheen de Kartuizersvest, de Parelstraat, de Kantstraat en het Renaat Veremansplein, een grote rommelmarkt plaats. Meer info is te bekomen via 0496-21 84 53. Nadat van 11 tot 12 uur bier van ’t vat aan halve prijs kan gedronken worden, barst het feestgedruis opnieuw volop los vanaf 14 uur. De Paterkes laten de bezoekers van de rommelmarkt gratis bier proeven en delen geschenkjes uit aan de kinderen. De RC Truckvrienden houden demonstraties met miniatuur vrachtwagens. Van 14 tot 17 uur speelt de OCIO Band op de kiosk aan de Plezante Hoek en het trio de Retro’s (tot 19 uur) in de feesttent. Vanaf 20 uur wordt de kroon op het lange feestweekend gezet met een oldie-avond, die wordt ingekleurd door Carl Verhoeven, Joe Edwards, de Mayonaise en plaatselijke vedetten. Gedurende gans de kermis kunnen mosselen met frieten en koude schotels aan democratische prijzen bekomen worden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK