OVERZICHT VAN DE FEDERALE EN PROVINCIALE MAATREGELEN VOOR LIER EN KONINGSHOOIKT

Naar aanleiding van de publicatie van het provinciaal besluit op woensdag 19 juli, heeft het stadsbestuur van Lier de belangrijkste maatregelen voor Lier en Koningshooikt netjes opgelijst. Het volledig overzicht en de politieverordening van de gouverneur is beschikbaar via htpps://bit.ly.maatregelenblier.

Tussen 23.30 en 6 uur wordt de avondklok ingesteld en moet men thuis blijven. Alleen essentiële verplaatsingen die niet kunnen worden uitgesteld zijn toegelaten, bvb. omdringende medische redenen, voor verplaatsingen van en naar het werk en bij vertrek of terugkeer uit vakantie.

Cafés en restaurants sluiten om 23 uur.

De verkoop van alcohol voor meeneemgebruik is verboden tussen 22 en 6 uur. Nachtwinkels sluiten om 22 uur.

Het mondmasker wordt vanaf 12 jaar opgezet van zodra je buiten komt. Het kan worden afgezet: tijdens het nuttigen van eten en drinken in de private sfeer (thuis) en tijdens het intensief sporten in de daartoe bestemde sportinfrastructuur of op plaatsen waar het risico op besmetting nihil is, omdat een afstand van 1,5 m kan worden bewaard en slechts kort of occasioneel iemand wordt gekruist.

Gedurende de komende 4 weken mag je max. 5 vaste contacten per gezin hebben. Je gezinsbubbel bestaat uit personen die onder eenzelfde dak wonen. Aan die gezinsbubbel mag je max. 5 personen naar keuze toevoegen. Gedurende de komende 4 weken moeten dat dezelfde 5 personen zijn en blijven voor het hele gezin. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld bij de 5 personen.

In horecazaken in de provincie Antwerpen wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot 4 personen (vanuit je 5 vaste contacten) of tot een gezelschap dat bestaat uit je gezin dat onder 1 dak woont. Een alleenstaande mag dus met max. 3 personen aanschuiven aan een tafel op café of restaurant, op voorwaarde dat die personen tot zijn/haar 5 vaste contacten behoren. Een gezin dat meer dan 4 personen telt, mag samen aan een tafel op restaurant of café. Individuele registratie is verplicht. Het mondmasker mag worden afgezet als je neerzit aan tafel, maar wordt weer opgezet van zodra je je verplaatst, bvb. voor een bezoek aan het toilet.

Winkelen, boodschappen doen, naar de markt gaan (incl. brocante- of rommelmarkten) doe je alleen. Tenzij in het gezelschap van minderjarige kinderen of een begeleider wanneer je hulpbehoevend bent. Een winkel- of marktbezoek duurt max. 30 minuten.

Alleen contactloos sporten is toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen wordt verboden voor sporters boven de 18 jaar. Dit geldt ook op speel- en trapveldjes, minipitches en in het skatepark. Alle +12-jarigen dragen een mondmasker en respecteren 1,5 m afstand.

Samenscholingen van meer dan 10 personen zijn verboden in de openbare ruimte.

Tekst:

Foto's: RM

Begindatum: 
donderdag, 30 juli, 2020
Einddatum: 
donderdag, 30 juli, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK