OVERDRACHT VAN ANTWERPSESTEENWEG AAN DE STAD

De gemeenteraad moet op 6 oktober 2014 een beslissing nemen in verband met de overdracht van de Antwerpsesteenweg binnen de Ring (de gewestweg N10) van het Agentschap Wegen en Verkeer aan de stad. De overdracht werd reeds principieel goedgekeurd door het schepencollege.

De Antwerpsesteenweg binnen de Ring heeft enkel ,nog een lokale functie. Bij schrijven van 3 juli 2014 vroeg het Agentschap Wegen en verkeer het principieel akkoord voor de overdracht. Daarbij werd de stad voor de keuze gesteld. Ofwel de overdracht aanvaarden nar uitvoering van herstellingen door het Agentschap Wegen en Verkeer.

Ofwel de weg aanvaarden in de huidige staat van berijdbaarheid, maar met ene financiƫle compensatie ten bedrage van 111.760,44 euro, die gelijk is aan de begroting voor de herstelling. De stad verkiest een overdracht met financiƫle compensatie. Zodoende zal het fietspad op hetzelfde niveau aangelegd worden als het aanpalende voetpad. Eerder werd in zitting van 4 augustus 2014 al kennis genomen van de overdracht van de pompinstallatie van de tunnel door Infrabel aan de stad.

Begindatum: 
dinsdag, 19 augustus, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 19 augustus, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK