OPKNAPBEURT VOOR ’T SPORTSCHUURKEN (RETRO – 119)

 

Begin 1989 werd ’t Schuurken aan de achterkant van het begijnhof netjes gerestaureerd. Het dak werd hersteld, de muren gekaleid, sanitaire installaties en kleedkamers met douches voorzien voor de gebruikers van de stedelijke sport- en speelvelden. Kostprijs van de restauratie:1,3 miljoen BEF. De staat voorzag 60% betoelaging, de provincie 20%. Het aandeel van de stad bleef beperkt tot 260.000 BEF.

Het Schuurken maakte vroeger deel uit van de infirmerie van het begijnhof, waar zieke en oude begijntjes werden verzorgd. Nadien fungeerde het als bergplaats en als overdekte recreatieruimte van het meisjesweeshuis. Na de grote brand van de infirmerie bleef het jarenlang onbenut. Toen de sport- en speelvelden werden aangelegd, ontstond het idee om het gebouw een functie te geven als sportschuur. Bij slecht weer kon ook de jeugdraad – die toen gevestigd was in het nabijgelegen ‘Rood Huis’ – er gebruik van maken.

Tekst & foto: DéBé

Begindatum: 
woensdag, 13 mei, 2020
Einddatum: 
woensdag, 13 mei, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK