OPEN VLD LIER-KONINGSHOOIKT STREEFT NAAR 8 ZETELS

De liberale partij  presenteert een ambitieus programma  voor  de lokale verkiezingen van 14 oktober . Doelstelling   : drie  zitjes  meer die een beter evenwicht  zullen creëren  in de  partijverhoudingen van de nieuwe gemeenteraad  .
 
“De uitdagingen blijven groot  en  onze ambitie gaat verder dan de aanleg van straten en pleinen” , zegt lijsttrekker en kandidaat-burgemeester  Marleen Vanderpoorten.
 
Open Vld  Lier-Koningshooikt gelooft in de kracht van mensen  om mee te overleggen en te organiseren. Daarom introduceert ze de term “beginspraak” als automatische start van elk bouwdossier of bij de heraanleg van straten en pleinen.
 
De liberalen willen op korte termijn werk maken van een nieuw of vernieuwd cultureel centrum en een stadsfestival met de nadruk op het unieke van onze stad.
 
Op het vlak van sport  wil de partij  een  stedelijk sportcomplex  bouwen   met  Finse piste op de Hoge Velden  en  verder  voorzien in meer  kleine buurtsportveldjes.
 
“Onze stad moet blijven investeren in personeel en materiaal voor propere straten en pleinen , ook op zon- en feestdagen en tijdens lange weekends” , poneert  fractieleider Sabine Leyzen
De liberalen willen de samenwerking met Ivarem evalueren ,  in het bijzonder over  de werking van de    afvalcontainers . Het sluikstortprobleem dient drastisch aangepakt met  extra controles en hogere boetes.
 
Ambitieus is het plan “Water in de stad”  als aanvulling van het masterplan  “centrum”.Open Vld wil met  het openleggen van  enkele   vlietjes   meer  waterpartijen   in het centrum brengen zoals dat ook in  Mechelen gebeurd is.  Water zorgt voor meer  levendigheid  in de binnenstad.
 
De  issues over deelgemeente Koningshooikt   en over de jeugd  worden later  gepresenteerd.

 

Tekst: LR
Foto: RM
Begindatum: 
donderdag, 7 juni, 2018
Einddatum: 
donderdag, 7 juni, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK