OPEN MONUMENTEN DAG IN LIER

Zondag 13 september heeft in Vlaanderen de 27ste Open Monumenten Dag plaats. Vanaf dit jaar wordt niet meer gewerkt rond één thema, maar wordt afwisseling nagestreefd via de categorieën ‘Klassiekers’, ‘Herbestemming/Restauratie’ en ‘Verborgen Parels’.

Aan de site van Het Paradijs kunnen de godshuizen gelegen tussen de Begijnhofstraat en de Kanunnik Davidlaan en in het bijzonder de in 2013-2014 gerestaureerde huisjes rond de binnentuin bezocht worden. In de kapel van het Sint-Barbara en Beatrixgodshuis kan kantwerk van het Liers Centrum voor Textiele Kunsten bewonderd worden. Een mini-expo ter hoogte van het Sint-Gummaruscollege geeft de geschiedenis van de site van het vroegere rusthuis Het Paradijs weer en biedt een vooruitblik op de toekomstige woonzorgcampus. Het terrein van het rusthuis is door de huidige werkzaamheden niet toegankelijk. Aan het Leopoldplein nr. 5 biedt een privé-woning die gebouwd werd naar een ontwerp van architect Cornelius Sol, een blik op een uniek ontwerp binnen de architectuur van Lier.

In de Sint-Gummaruskerk starten vanaf 14 uur doorlopend gidsenbeurten, met aandacht voor de tentoonstelling ‘Sint-Gummarus en zijn Ommegang’. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk. De Sint-Gummarustoren kan daarentegen enkel bezocht worden na reservatie in het kantoor van Toerisme Lier op 13 september vanaf 10 uur. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt onder het motto ‘Heb je dit gezien? Waar is dat?’ ene fotozoektocht georganiseerd. Het opdrachten blad is op de Open Monumenten Dag verkrijgbaar aan de godshuizen.

Begindatum: 
zondag, 13 september, 2015
Einddatum: 
zondag, 13 september, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK