OOSTENDSE KUNSTENAARS BIJ ARTISJOK

Met de tentoonstelling ‘Slightly out of Focus’ werd de jongste vestiging van Galerij Artisjok in de Rechtestraat 10 officieel geopend. Drie hedendaagse kunstenaars uit Oostende stellen er hun werk tentoon tot en met 1 maart, op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag telkens van 14 tot 18 uur. Tijdens de vernissage werd een cheque van 700 euro overhandigd aan de Pink Ribbonettes. Het bedrag vertegenwoordigt de netto-opbrengst die eerder in de galerie werd gehouden.

Chris Vanderschaeghe (50) is de eerste van de drie kunstenaars die in Oostende wonen en werken en die hoofdzakelijk schilderijen exposeert. Hij is afkomstig van Gent, maar volgde schilderkunst, decoratieve technieken en keramiek aan de Stedelijke Kunstacademie van Oostende. Sinds 1996 toonde hij zijn werk in o.m. Oostende, Nieuwpoort, Veurne, Ieper, Gent, Diksmuide en Bredene.

Matthieu Lobelle (53) is afkomstig van Gent. Als een wandelaar trekt hij door het leven. In zijn schilderijen, tekeningen en beelden zoekt hij continu de grens tussen leven en dood, natuur en cultuur, verleden en heden. Zijn beelden van huizen, landschappen en figuren vinden meestal hun oorsprong in een persoonlijke herinnering of het collectieve geheugen.

Hans Defer (51) tenslotte zetten zijn artistieke activiteiten ‘on hold’ in 1990. In 2009 nam hij de draad weer op. Zijn tekeningen, schilderijen en foto’s vallen op door de blauwgrijze kleuren en de vervaagde vormen. Hij exposeerde sinds 2013 in o.m. Oostende, Bredene, Damme, Koksijde, Torhout, Gent, Watou, Sint-Niklaas, Kortrijk en Brussel.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
maandag, 20 januari, 2020
Einddatum: 
zondag, 1 maart, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK