ONTMOETING TUSSEN OUDE EN MODERNE KUNST

Wegens ingrijpende verbouwingswerken is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen sinds 2011 gesloten. In  2018 gaat het opnieuw open. In afwachting hiervan heeft tot het einde van 2017 in het Stedelijk Museum van Lier de tentoonstelling ‘Breugelland’ plaats. Tot in het voorjaar van 2015 wordt deze gecombineerd met het project ‘Hoge Horizon, Breugelland, vroege 21ste eeuw’ van het kunstenaarsinitiatief de Voorkamer.

‘Breugelland’ is een tentoonstelling rond de universele beeldtaal van Breugel en zijn opvolgers. Eeuwenlang was Breugel een bron van inspiratie. Door de toevoeging van werk van internationale hedendaagse kunstenaars worden de historische taferelen van Breugel geactualiseerd. De omschrijving ‘Hoge Horizonn verwijst naar de panoramische landschappen en volkstaferelen van Pieter Breugel de Oude. In de tentoonstelling wordt geen chronologisch of hiërarchisch onderscheid gemaakt tussen de werken van de oude meesters en de hedendaagse kunstenaars.

De Voorkamer zorgt voor meer dan 100 werken van actuele kunstenaars uit hoofdzakelijk België, Nederland en Denemarken, maar ook uit de Verenigde Staten, Israël, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Hongarije, Polen, Rusland en Venezuela. De tentoonstelling kan bezocht worden tot 19 maart 2015, van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur. Aan de balie kan gratis een bezoekers- en audiogids bekomen worden. Meer informatie over rondleidingen, performances, lezingen, workshops e.d.m. is terug te vinden op www.breugelland.be.

Begindatum: 
zondag, 27 april, 2014
Einddatum: 
donderdag, 19 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK