OFFICIELE ONDERTEKENG BIN KONINGSHOOIKT

Op het pleintje aan de Boekweitlaan werd het charter voor de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk (BIN) in Koningshooikt officieel ondertekend door burgemeester Frank Boogaerts, korpschef Werner Cazaerck en BIN-coördinator Luc Smeyers. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen de burgers uit een deel van Koningshooikt en de Lokale Politie Lier, bedoeld om het algemeen veiligheidsgevoel te verhogen, de sociale controle te bevorderen en het belang van preventie te benadrukken.

De essentie, het doel en de werking van het BIN werden toegelicht door burgemeester Frank Boogaerts. Het BIN in Koningshooikt bestrijkt het gebied tussen de Fruithoflaan, de Boekweitlaan, de Roggelaan, de Haverlaan en de Tarwelaan. Aan de invalswegen naar de wijk plaatste de stad bordjes met het BIN-logo. Het BIN telt momenteel 62 leden. Het is geen organisatie die patrouilles, interventies of andere politionele taken op zich neemt. Binnen een BIN is er permanente informatie-uitwisseling via de coördinator tussen de lokale politie en de burgers. Dit gebeurt via het verspreiden van preventieve tips en nuttige operationele informatie.

Meldingen van buurtbewoners worden steeds gecommuniceerd aan de politie, voornamelijk via de 101-centrale. De politie kan ook op eigen initiatief het BIN opstarten. In Lier is ook het BIN-Zevenbergen en het BIN-Z voor zelfstandigen in de binnenstad actief. Het BIN-Zevenbergen werd opgericht in september 2013 en telt momenteel 119 leden. Het BIN-Z is actief sinds 2008 en wordt ondersteund door 139 handelaars. Indien het reglement wordt goedgekeurd door de gemeenteraad op 30 juni, zorgt de stad voor een jaarlijkse financiële ondersteuning van maximum 600 euro.

Begindatum: 
zondag, 22 juni, 2014
Einddatum: 
zondag, 22 juni, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK