OCMW IS VERHUISD NAAR NIEUW SOCIAAL HUIS

Vanaf maandag 22 september zijn de diensten van het OCMW ondergebracht in het nieuw Sociaal Huis in de voormalige Dungelhoeffkazerne. Donderdag 16 oktober heeft de officiële opening plaats. Zaterdag 18 oktober wordt het Sociaal Huis een open huis. Van 14 tot 17 uur kan iedereen een kijkje komen nemen en deelnemen aan een rondleiding.

De voorbije dagen verhuisden zowat alle ondersteunende diensten van het OCMW, de dienst welzijn en het team sociaal beleid van de Mechelsestraat naar het Paradeplein 2 – bus 2. In de nieuwe omgeving kan nog nauwer samengewerkt worden met de diensten van de stad. De dienst financiën van de stad verhuist trouwens naar het Sociaal Huis, terwijl de personeelsdienst van het OCMW een onderkomen vindt in het stadskantoor. Hier hebben de beide ICT-diensten al een gezamenlijke werkplek.

Later verhuist ook het stedelijk archief naar het Paradeplein. In de kelder van het Sociaal Huis wordt de archiefruimte voor de stad en het OCMW ondergebracht. De toegang tot het archief komt in het nieuwbouwvolume naast het Sociaal Huis op het adres Paradeplein 3.

Het Sociaal Huis wordt de plek waar de Lierenaars met alle vragen over welzijn terecht kunnen. In het Sociaal Huis vinden naast het OCMW tal van diensten een onderkomen zoals het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg De Pont, het Sociaal Verhuurkantoor De Woonkans, de Werkwinkel en het Centrum voor Basiseducatie Open School. Ook andere diensten zoals de huurdersbond, EFREM e.a. houden hier hun spreekuur.

Om het Sociaal Huis te bereiken wordt het gebouw binnen gestapt via de gemeenschappelijke onthaalruimte van het stadskantoor en het Sociaal Huis. In de onthaalruimte maakt een gebruiksvriendelijk klantgeleidingssysteem duidelijk waar men met welke vragen terecht kan. De bezoeker kan zelf een volgnummer nemen en doorlopen naar de wachtruimte, waar men opgeroepen wordt. Het Sociaal Huis is elke werkdag in de voormiddag geopend van 9 tot 12.30 uur. ’s Namiddags kunnen bezoekers er terecht op maandag van 14 tot 19 uur, op dinsdag, woensdag en donderdag van 14 tot 216 uur.

Begindatum: 
maandag, 22 september, 2014
Einddatum: 
zondag, 21 september, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK