NUTSWERKEN AAN STATIONSTUNNEL EN OMGEVING

Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 april worden tussen 9 en 17 uur nutswerken uitgevoerd aan de stationstunnel, op het Leopoldplein rondom de tunnel en op de Antwerpsesteenweg ter hoogte van de nummers 2 tot en met 62. De werken verlopen in 3 fases.

Dinsdagvoormiddag 2 april worden van 9 tot 12 uur werken uitgevoerd op het stuk Leopoldplein naast de tunnel richting station. Voertuigen hebben dan geen doorgang en worden richting station en Leopoldplein omgeleid via de Baron Opsomerlaan, Boomlaarstraat, Vredelaan en Tramweglei. Op het Leopoldplein geldt een parkeer- en stilstaanverbod tussen de nummers 8 tot en met 26. Voetgangers en fietsers kunnen wel door. Zowel de voetgangerstunnel als de autotunnel blijven bereikbaar.

Dinsdagnamiddag 2 april wordt van 12 tot 15 uur het stuk Leopoldplein naast de tunnel komende van het station aangepakt. Voertuigen hebben hier dan geen doorgang en worden omgeleid via de Tramweglei, Vredelaan, Boomlaarstraat en Baron Opsomerlaan. Voetgangers en fietsers hebben wel doorgang. Ook de voetgangerstunnel en de autotunnel blijven bereikbaar.

Woensdag 3 en donderdag 4 april volgen dan de werken op de Antwerpsesteenweg van nummer 2 tot en met 62, evenals in de tunnel. In de tunnel en ter hoogte van de nummers 59-61 geldt éénrichtingsverkeer voor verkeer dat van de Ring komt. Doorgaand verkeer vanuit het centrum moet de omleiding volgen via de Baron Opsomerlaan en de Mechelsesteenweg of via de Van Boeckellaan en de Lispersteenweg. Voetgangers en fietsers kunnen altijd door. Op de Antwerpsesteenweg geldt ter hoogte van de nummers 2 tot en met 18 en 26 tot en met 62 een parkeer- en stilstaanverbod.

Tekst  DéBe

Foto  Luc Peeters

Begindatum: 
vrijdag, 29 maart, 2024
Einddatum: 
vrijdag, 29 maart, 2024

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK