NU OOK ROS BEIAARDBROOD

In het vooruitzicht van de historische ommegang die op 27 september en 4 oktober door de binnenstad trekt, hebben de bakkers Jean-Pierre Steenackers en Johan Hendrickx een Ros Beiaardbrood op de markt gebracht. Het grof, bruin brood bevat voor 30% haver en voor 70% volgranen, het weegt 600 gram en het kost 2,80 euro.

Het idee komt van Johan Hendrickx, voorzitter van de Orde van het Liers Vlaaike, en werd na veel experimenteren en proeven uitgewerkt door Jean-Pierre Steenackers. Leden van de Orde van het Liers Vlaaike die ook het Ros Beiaardbrood willen presenteren, moeten het oorspronkelijk recept respecteren en kunnen hiervoor te rade gaan bij de initiatiefnemers. Johan Hendrickx heeft al een leuze bedacht: ‘Wie honger heeft als een paard, eet best een brood Ros Beiaard’.

Het Ros Beiaard zal tijdens de ommegang in volle glorie te bewonderen zijn. Dank zij de Gezellen van ’t Groot Volk ondergaat het een grondige metamorfose. Het nieuwe bovenkleed is een creatie van Dries Van Noten. Het werd gemaakt in een atelier in India en het wordt verder afgewerkt in Antwerpen. Ingrid Godon werkt verder aan een map met het portret van de tien reuzen. Samen met het Ros Beiaard – hret tweede oudstete van het land – de kameel en de olifant, de drie praalwagens en de twintig looppaardjes, vormen ze de Lierse reuzentrein.

Begindatum: 
donderdag, 27 augustus, 2015
Einddatum: 
donderdag, 27 augustus, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK