NOVEMBERFOOR MET 65 ATTRACTIES

Van donderdag 5 november tot en met dinsdag 24 november heeft op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking Gasthuisvest, de jaarlijkse novemberfoor plaats. In het totaal worden 65 foorinstellingen verwacht. De foor biedt opnieuw een rijke verscheidenheid aan attracties, zodat elke bezoeker hier beslist zijn of haar gading zal vinden. Naast de klassiekers zoals de molens, de schietkramen, de viskramen en de lunaparken, kan men op de novemberfoor terecht bij de vele eetkramen voor lekkere caracoles, frieten, smoutebollen, warme rek, snoep, wafels, hamburgers en andere lekkere dingen.

De novemberfoor gaat officieel open op donderdag 5 november. De foorinstellingen nemen hun standplaats in vanaf maandagochtend 2 november, respectievelijk om 6 uur op het Zimmerplein en vanaf 8 uur op de Grote Markt. Aan de Gasthuisvest worden de plaatsen ingenomen op dinsdag 3 november vanaf 8 uur. Voor het oprijden en het innemen van de plaatsen werd in samenspraak met de politie en de dienst mobiliteit een tijdelijke verkeersverordening en een signalisatieplan opgemaakt. Zoals dit al enkele jaren het geval is worden opnieuw enkele woonwagens van de foorkramers met standplaats op de Gasthuisvest, gestationeerd op het achterste gedeelte van parking de Zaat.

Donderdag 5 november openen de foorkramers vanaf 16 uur hun kramen en attracties voor het grote publiek. De korte openingsplechtigheid voor genodigden in het stadhuis wordt dit jaar muzikaal opgeluisterd door de band Jazz Notes van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Om 21 uur volgt een vuurwerkspektakel op de stedelijke sportvelden achter het begijnhof. Het wordt bekostigd door het foorcomité. Woensdag 11 november is het Wapenstilstand en bijgevolg een feestdag. Net als op zaterdag, zondag en woensdag, zijn de foorinstellingen vanaf 14 uur open voor het publiek. Op zaterdag 14 november viert het foorcomité mee de intrede van Sint-Niklaas in Lier. Door de foorkramers worden kortingsbonnen met een waarde van 1 euro uitgedeeld, die dezelfde dag  kunnen ingewisseld worden bij verschillende attracties.

Op woensdag 18 november organiseert het foorcomité onder het motto ‘alles aan 2 euro’ een grote actiedag. Om de laatste zondag van 22 november extra glans te geven is er een ‘Meet & Greet’ voor de allerkleinsten. Op de Grote Markt om 18 uur, het Zimmerplein om 18.30 uur en de Gasthuisvest om 19 uur, worden gratis pluchen beertjes uitgeworpen.  Eetkramen blijven open tot dinsdag 24 november. De novemberfoor zal andermaal beslist enkele duizenden belangstellenden aanspreken.

Begindatum: 
donderdag, 5 november, 2015
Einddatum: 
dinsdag, 24 november, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK