NOVEMBERFOOR FEESTELIJK GEOPEND

Met een ontvangst in het stadhuis en een rondgang langs de 64 instellingen werd de Novemberfoor in Lier feestelijk geopend. De attracties staan gespreid opgesteld op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest. Blikvangers zijn o.m. de Flying Jump, de Free Style en de High Energy.

Schepen Rik Verwaest verwees in zijn welkomstwoord als historicus naar de tijd van de Kelten, toen met de ‘Samhain’ voor het ingaan van de winterperiode nog een spetterend feest werd georganiseerd. Anno 2019 is er niet zoveel veranderd. Nog steeds worden de donkere wintermaanden ingeluid met een spectaculair feest dat nu wel Novemberfoor heet. Hij dankte de foornijveraars voor de vlotte samenwerking, evenals de medeweerkers van de stad. Burgemeester Frank Boogaerts beschreef de foor als één van de grote jaarlijkse evenementen in Lier. De kermis is de voorbode van een drukke eindejaarsperiode met de intrede van de Sint en de kerstman, het ontsteken van de feestverlichting en de sfeervolle kerstmarkt. Namens de foorreizigers dankte Steve Severeyns de stad voor de ontvangst, die ervaren wordt als een blijk van respect en erkentelijkheid.

Daarna volgde de rondgang langs de verschillende attracties, waarbij uitgebreid geëxperimenteerd en geproefd werd. De openingsavond werd uiteindelijk afgesloten met een feestelijk vuurwerkspektakel dat door de foornijveraars werd aangeboden. De komende dagen voorzien ze andermaal enkele speciale acties. Maandag 4 november heeft van 17 tot 19 uur een ‘Prikkelarm Moment’ plaats. Woensdag 6 en 13 november worden aangekondigd als kortingsdagen. Vrijdag 8 november staat van >19 tot 22 uur een ‘Ladies Nihgt’ op het programma. Zaterdag 16 november bezoekt de Sint de foor en zondag 17 november wordt de kermis afgesloten met de traditionele beertjesworp, om 18.15 uur op de Grote Markt, 18.35 uur op het Zimmerplein en 19 uur op de Gasthuisvest.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters & RM

Begindatum: 
vrijdag, 1 november, 2019
Einddatum: 
zondag, 17 november, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK