NOVEMBERFOOR FEESTELIJK GEOPEND

Met de gebruikelijke receptie – ditmaal in het Elzenhof – en de traditionele rondgang langs de 65 foorinstellingen die tot en met zondag 20 november opgesteld staan op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest, werd de Lierse novemberfoor feestelijk geopend. De eetkramen en de lunaparken behouden hun standplaats tot en met dinsdag 22 november.

‘De foor biedt andermaal een grote verscheidenheid aan attracties’, zo benadrukte schepen Lucien Herijgers in zijn welkomstwoord. ‘Een opvallende nieuwigheid vormt de ‘Ghost Train’ die een plaatsje kreeg op de Gasthuisvest’. De openingsavond werd bekroond met een prachtig vuurwerk op de stedelijke sportvelden, dat werd aangeboden door het foorcomité. De foornijveraars voorzien trouwens nog andere bijzondere activiteiten en momenten. Zo heeft woensdag 9 en 16 november een familiedag plaats, wordt de aankomst van Sinterklaas op zaterdag 12 november mee een feestelijk kleurtje gegeven en volgt op zondag 20 november de vertrouwde beertjesworp om 18 uur op de Gasthuisvest, om 18.30 uur op het Zimmerplein en om 19 uur op de Grote Markt.

Naar aanleiding van de novemberfoor en ook bij gelegenheid van ‘kerst in Lier’ verhuist de wekelijkse markt op zaterdag 5, 12 en 19 november, evenals op 17 december naar het Renaat Veremansplein, de Rederijkerslei, de Kruisbogenhofstraat en de Anton Bergmannlaan. De Anton Bergmannlaan en de  Kruisbogenhofstraat worden doodlopend. De doorgang van de Parelstraat via het Renaat Veremansplein naar de Kantstraat blijft vrij.

Begindatum: 
donderdag, 3 november, 2016
Einddatum: 
zondag, 20 november, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK