NOVEMBERFOOR FEESTELIJK GEOPEND

In aanwezigheid van burgemeester Frank Boogaerts, de schepenen Lucien Herijgers en Rik Pets, meerdere raadsleden en een omvangrijke delegatie van de foornijveraars, werd de Lierse novemberfoor 2014 feestelijk geopend. Het prominente gezelschap maakte een rondgang langs de 65 attracties die staan opgesteld op de Grote Markt, het Zimmerplein en de parking van de Gasthuisvest. De openingsplechtigheid werd muzikaal opgeluisterd door de band Jazz Notes van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

In het stadhuis werden de genodigden toegesproken door schepen Lucien Herijgers. Namens de foornijveraars werd nogmaals de herinnering opgeroepen aan Bob Theeuws en werden Chris Van Rompaey – de nieuwe afgevaardigde op het terrein -, Hannelore Vermassen en Katia Delen – belast met de administratie – bedankt voor de vlotte samenwerking. Het gezelschap proefde tijdens de rondgang van het vele lekkers dat de foor weer biedt en waagde zijn kans op diverse attracties. De openingsavond werd op de plaats van het vroegere zwembad afgesloten met een prachtig vuurwerk dat werd aangeboden door de foormensen.

Tot en met dinsdag 18 november blijft Lier en de regio in de ban van de foor. Woensdag 5 en woensdag 12 november zijn naar goede gewoonte familiedagen. Op 5 november is in de namiddag een ballonnenclown present en delen spelers van Lierse ballen uit. Op 12 november volgt een nieuwe ballenworp en is een ‘greet & meet’ mogelijk met de ‘Me-to-You Beer’. Naar aanleiding van het Lier Jazz Festival wordt maandag 10 november jazzmuziek gespeeld op de instellingen die staan opgesteld aan de muziekacademie. Zondag 16 november volgt de ook al traditionele beertjesworp, om 18 uur op de Grote Markt, om 18.30 uur op het Zimmerplein en om 19 uur op de Gasthuisvest.

Begindatum: 
vrijdag, 31 oktober, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 31 oktober, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK