NIEUWJAARSRECEPTIE VOOR HET PERSONEEL VAN DE STAD EN HET OCMW

Op 11 januari 2013 had in cultuurcentrum de Mol de traditionele nieuwjaarsreceptie voor het personeel van de stad en het OCMW plaats. Met nieuwbakken schepen Rik Pets in de rol van ceremoniemeester, kregen de talrijke aanwezigen een resem toespraken te aanhoren, waren ze getuigen van de viering van een grote groep gepensioneerden en konden ze genieten van enkele muzikale intermezzo’s, een receptie, een buffet en een afterparty.

Burgemeester Frank Boogaerts stelde vooreerste de leden van het nieuwe schepencollege en hun bevoegdheden voor. De financiële toestand van de stad beschreef hij als gevolg van de overinvesteringen van de laatste jaren als zorgwekkend. Besparingen zullen dan ook noodzakelijk zijn. Door meer efficiënt te werken zal de tering naar de nering gezet worden. De diverse diensten van de stad zullen nauwer moeten samenwerken. Het nieuwe bestuur wil de stad nog aantrekkelijker maken voor de kleinhandel en voor de toeristen. Lier moet een nette en veilige stad blijven met een Grote Markt die groener en fleuriger oogt. Met de invoering van de nieuwe verkeerscirculatie, zal nauw worden toegezien op het naleven van de 30 kilometerzone. Stadssecretaris Katleen Janssens stond stil bij het afgelopen jaar en blikte vooruit naar de onmiddellijke toekomst. In haar hoedanigheid als voorzitter van het OCMW hield ook Marleen Vanderpoorten een pleidooi om op een meer efficiënte manier om te springen met de financiële middelen. Een meer intense samenwerking tussen de stad, het OCMW, de politie, SOLag en de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting, moet een absolute prioriteit zijn. Waarnemend OCMW-secretaris Ilse Anné bracht de boodschap van Walter Aerts. Daarin werd vooral aandacht besteed aan het nieuwe woonzorgcentrum Het Paradijs en aan de uitdagingen voor 2013.

Volgende personeelsleden die met pensioen gingen werden gehuldigd. Namens de stad: Browaeys Marc, Charle Andrée, De Backer Pierre, Dens Roger, De Voeght Florentine,Herijgers Lucien, Herman Gerda, Min Solange, Moortgat François, Onsia Rudy, Op de Beeck Jan, Schroons Robert, Van Offel jacqueline, Verreet Jan en Vervloet Willy. Namens het OCMW: Braeckmans Marie-Jeanne, Ceulemans Lut, Claes Maria, De Vries Lief, Gullentops Walter, Jannis Carry, Lodewijckx Hilda, Mariën Mia, Schroons Betty, Smolders Agnes, Van Camp Ghislaine, Van Leemput Annemie en Verstreken Jan.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK