NIEUWJAARSRECEPTIE VLAAMS BELANG LIER – KONINGSHOOIKT

In zaal de Lispenaar had onder ruime belangstelling de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang Lier-Koningshooikt plaats. In zijn welkomstwoord verwees voorzitter Bart Verhoeven naar  de goede resultaten, behaald bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen. Zijn dank ging dan ook uit naar de vele kiezers, de leden en de medewerkers.

Het Lierse bestuursakkoord N-VA – Open VLD bestempelde hij als mak. Het lijkt een herhaling van de voorbije 6 jaar waarin meer armoede werd gecreëerd, het patrimonium werd verwaarloosd, de OCT’s bleven haperen en de leegstand van winkels met circa 50% toenam. De stad kende een verdubbeling van het aantal leefloners. De kansarmoede-index steeg de voorbije 6 jaar van 6 naar 14,2%. De voorzitter bedankte Olivier Peeters die gedurende 11 jaar in de gemeenteraad zetelde en stelde de nieuwe fractie voor, die gevormd wordt door Ella Cornelis, Walter Mariën, Heidi Van den Bergh en Bart Verhoeven. Bovendien maakt Jan Van Gorp deel uit van het Bijzonder Comité voor Sociaal Beleid. Tot slot verwees hij naar de nieuwe oprichting van een Jongeren-afdeling Lier-Koningshooikt onder leiding van voorzitter Jeffrey Van Mieghem.

Gastspreker Filip De Winter, volksvertegenwoordiger en lijsttrekker voor het Vlaams Parlement, noemde 2018 een goed jaar voor het Vlaams Blok. 2019 moet nog beter worden met de gunstige wind die door verschillende landen in Europa waait. Hij verwees in dit verband naar Oostenrijk, Italië, Polen, Hongarije, Tsjechië, Denemarken en andere landen. Tegen de wil van het volk wordt vast gehouden aan het ‘cordon sanitaire’. Het Vlaams Belang is een sociale partij, die opkomt voor de zwakkeren van het eigen volk. Terloops verwees hij naar de 34.000 vreemdelingen die in het buitenland kindergeld ontvangen. Bovendien genieten ze vaak prioriteit op het vlak van sociale zekerheid, sociale huisvesting en werkgelegenheid. Uiteraard stond hij stil bij de klimaatbetogingen van de spijbelaars, die wel geen oplossingen aanbrengen. Hij eindigde zijn betoog met te verwijzen naar het gevaar van de islam, die onze waarden en normen niet respecteert.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zondag, 3 februari, 2019
Einddatum: 
zondag, 3 februari, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK