NIEUWJAARSRECEPTIE VAN DE STAD LIER

De dag voor de inauguratie van Donald John Trump als 45ste president van de Verenigde Staten van Amerika, had in het Timmermans-Opsomer-museum de nieuwjaarsreceptie van de stad Lier plaats. Omringd door de leden van het schepencollege werd een keure van genodigden uit diverse middens en kringen toegesproken door burgemeester Frank Boogaerts. Hij blikte vooreerst terug op de voornaamste realisaties van het voorbije jaar en stond vervolgens stil bij de plannen voor de onmiddellijke toekomst.

Voor 2016 kan andermaal een mooi palmares van realisaties voorgelegd worden. Daartoe behoren: de heraanleg van het fietspad van de Antwerpsesteenweg, de LED-verlichting langs en de biologische slibbehandeling van de Binnennete, de gratis ophaling van de roze zakken, de invoering van het half uur gratis parkeren en van het 5 uur gratis parkeren aan de Tramweglei, de 15 nieuwe handelszaken in het kernwinkelgebied en de extra plaatsen voor het ontlenen van Blue-bikes.

Als gevolg van een zuinig beleid vertoont de rekening van 2015 een overschot, werd de schuld verder afgebouwd en is er ruimte voor extra investeringen. In 2017 wordt verder werk gemaakt van de heraanleg van voetpaden, fietspaden en straten. De verbinding tussen de stationsomgeving en de Boomlaarstraat wordt aangevat.  De kleinhandel en de horeca worden verder ondersteund. Langs de invalswegen worden ANPR-camera’s geplaatst. Bijzondere aandacht gaat verder uit naar een Proper Lier. Het toeristisch bureau verhuist definitief naar het stadhuis en het project Normaalschool – een combinatie van wonen en winkelen – wordt normaliter toegewezen. Op de campus van het Koninklijk Atheneum wordt de bouw van een nieuwe sporthal voorzien. Tenslotte krijgt ook het OCMW meer middelen en komen op de site van het voormalige Paradijs sociale woningen en een dienstencentrum.

Begindatum: 
zaterdag, 21 januari, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 21 januari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK