NIEUWE VERKEERSREGELING IN BINNENSTAD

Met het oog op een betere spreiding van de verkeersstroom van Oost naar West door het centrum, werd de verkeerscirculatie – in het bijzonder op de Grote Markt – sinds 18 februari 2013 gewijzigd.

Vanuit de Rechtestraat/Vismarkt kan het verkeer voor 11 uur en na 18 uur over de Grote Markt naar de Lisperstraat en de Antwerpsestraat rijden. Tussen 11 en 18 uur mag dit nooit. Alleen fietsers, lijnbussen, taxi's en vergunningshouders zijn altijd toegelaten. Vanuit de Florent Van Cauwenebrghstraat mag je uitsluitend richting Lisperstraat en (voor 11 en na 18 uur en op zon- en feestdagen) richting Antwerpsestraat rijden. Je mag nooit vanuit de Florent Van Cauwenebrghstraat rechtdoor over de Grote Markt met de wagen. Fietsers, lijnbussen, taxi's en vergunninghouders mogen dit wel.

Op de Grote Markt staan slimme camera’s opgesteld die nummerplaten herkennen, zodat overtredingen snel kunnen opgevolgd en afgehandeld worden.

Sinds 18 februari 2013 zijn ook de paaltjes in de Vredebergstraat verdwenen. Zowel vanuit de Huibrechtstraat als vanuit de Vismarkt, moet verplicht de Abtsherbergstraat ingereden worden.

Het pleingedeelte van de Grote Markt, de Eikelstraat, de Lantaarnstraat, de Papegaaistraat, het Felix Timmermansplein en het begijnhof, vormen de voetgangerszone.

In functie van het commercieel centrum wordt een zone voor kort parkeren gecreëerd op de Werf, de Vismarkt, de Lisperstraat (tussen de Grote Markt en de Kammenstraat) en de Florent Van Cauwenberghstraat. Bovendien wordt het tarief voor de parking op de site van het KTA goedkoper.

Ondertussen werd de ondergrondse parking ‘Grote Markt’ uitgebreid met 100 plaatsen en kan gratis 20 minuten geparkeerd worden.

Binnen de stadsvesten geldt de zone 30.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK